Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten arra vár, hogy kérj

2016. december 24. 03:00 - FodorImi

„Ha ti… tudjátok, hogyan adjatok jó ajándékokat a gyermekeiteknek, mennyivel inkább fog a ti mennyei Atyátok jó ajándékokat adni azoknak, akik kérik tőle.” (Máté 7:11, NIV-fordítás)

download.jpeg

Isten a forrása mindennek. Minden, amit látsz, és minden, amit nem látsz a világban, valamint az univerzumban, Isten alkotta. Minden jó dolognak Ő a forrása.

Miközben Istenre támaszkodsz, mert Ő a forrásod minden szempontból, emlékezned kell négyféle igazságra.

Az első. Minden Isten ajándéka.

Semmid sincs, amit magad szereztél. Mindened, amid van, Isten kegyelmének ajándéka. Ha Isten nem akarta volna neked adni, nem lenne a tied.

A Bibliában, Jakab levele 1. fejezetének 17. versében úgy olvassuk, hogy „Minden jó és tökéletes ajándék fentről származik.” Ezért kezdődik a mintaimádság harmadik gondolata az „add” szóval. „Add meg nekünk ma a mindennapi kenyerünket!” Miért? Mert ez ajándék. Te magad nem tudod megkeresni, megszerezni.

A második. Nincs olyan szükségleted, amit Isten ne tudna kielégíteni.

Nem tudhatod, mire lesz még szükséged az év hátralevő részében, de bármi lesz is az, Istennek van hatalma megadni.

A Biblia azt mondja A filippibeliekhez írt levél 4. fejezetének 19. versében, hogy „Az én Istenem kielégíti mindenféle szükségleteteket az Ő dicsőségének gazdagsága szerint Jézus Krisztusban.” A dicsőséges erőforrás azt jelenti, hogy olyan bőségesen gazdag, amennyire csak Isten bőkezű tud lenni. Istennek korlátlan forrásai vannak.

A harmadik. Isten meg akar adni mindent, amire csak szükséged van.

Máté evangéliuma 7. fejezetének 11. versében így olvassuk. „Ha ti… tudjátok, hogyan adjatok jó ajándékokat a gyermekeiteknek, mennyivel inkább akar a ti mennyei Atyátok jó ajándékokat adni azoknak, akik kérik tőle.” Isten ki akarja elégíteni a szükségletedet.

És a negyedik. Ő rád vár.

Ha valami kielégítetlen szükségleted van az életedben, az nem Isten hibája. Nem te vársz Istenre. Ő vár rád! Nem az a probléma, hogy Isten nem akarja kielégíteni a szükségletedet, hanem, hogy sosem kérted tőle. Jakab levele 4. fejezetének 2. verse azt mondja, „Nincs meg nektek, mert nem kéritek Istent.”

Segítő kérdések az elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Kitől várod, hogy kielégítse a szükségletedet?
  • Milyen kéréssel vártál?
  • Hogyan hat az imádkozásodra annak tudata, hogy Isten ismeri az életed hátralevő részének mindenféle szükségletét?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2016. 12. 17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása