Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten azt szeretné, hogy igazán élj

2017. július 10. 03:00 - K. Juc

 o-happiness-facebook.jpg

Jézus ezt mondta: „azért jöttem, hogy igazi és örök életük legyen: több és jobb életük, mint amiről valaha is álmodtak.” (János 10:10, Message fordítás)

Jézus nem azért jött, hogy az életünket tökéletessé tegye, hanem sokkal inkább azért, hogy olyan életet adjon, amely Hozzá kapcsolódik. Ezért nem számít, milyen helyzettel állunk szemben, örökre össze vagyunk kötve az igazi élet forrásával.

De milyen is az élet, amely kapcsolódik Jézushoz? Ne felejtsd el, hogy a teljesség és a bővölködés az egész valódat magába foglalja, nem csak a szellemi életedet.   

Mit gondolsz, a Krisztussal való folyamatos kapcsolat, hogyan tud rád hatni lelkileg és érzelmileg? Hogyan tud a Krisztussal szorosan összekapcsolt élet segíteni a stressz és az aggódás kezelésében?

Mi köze az egészségednek a teljes és bővölködő élethez? Miért olyan szoros a kapcsolat a fizikai és a szellemi egészséged között?

Ha teljes és bővölködő életet akarsz élni, akkor a keményebb próbálkozás helyett, bízz jobban Jézusban, és hittel fogadd el, hogy arrafelé vezet bennünket, amerre mennünk kell.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mit gondolsz a következő állításról? „Ha teljes és bővölködő életet akarsz élni, akkor a keményebb próbálkozás helyett, bízz jobban Jézusban.”
  • Milyen módon hanyatlott a testi vagy lelki egészséged, amikor nem kapcsolódtál Jézushoz?

(Daily Hope by Rick Warren, 03.07.2017)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása