Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ki lesz a Mennyben általad?

2017. szeptember 16. 03:00 - csmsdvd

„Hadd temessék el a halottak a halottaikat, te pedig menj el, és hirdesd az Isten országát!" (Lk 9:60)

Amikor Krisztus követőjévé vállsz, Isten eláraszt az Ő Szentlelkével. A Szentlélek megléte benned nem csak egy egyszerű érzelmi tapasztalat. A bizonyítéka, hogy Isten Szentlelke lakozik benned, ha mész. Mész-e és hirdeted-e az embereknek az Örömhírt?

Jézus azt mondja a Lukács 6:90-ben: „Hadd temessék el a halottak a halottaikat, te pedig menj el, és hirdesd az Isten országát!"

Elsőre nehezen érthető, mit is akart ezzel a kijelentéssel mondani. Nem egy szeretetteljes mondat. Amit itt mond az az, hogy pótolhatatlannak, nélkülözhetetlennek kell lenned. Az életben vannak olyan munkák, amit bárki el tud látni, de vannak olyanok is, amit csak egy hívő ember tud elvégezni. Csak egy keresztyén tud Krisztusról beszélni másoknak. Csak egy keresztyén tud szólni arról, hogy miként lehet a Mennyországba jutni. Egyedül egy keresztyén tudja megmutatni Krisztus könyörületességét úgy, ahogy azt Krisztus akarja, hogy megtudja a világ.

Isten azt szeretné, hogy nélkülözhetetlen légy. Hagyd azokat a munkákat, amiket bárki meg tud tenni, hagyd ezeket a lelkileg halott emberekre! Tölts több időt azzal, amit csak te tudsz megtenni!

Nagyon sok olyan dolgot tudsz tenni, amelyek semmit sem számítanak majd az Örökkévalóságban.

De van valami, amit te tudsz tenni és örökre számítani fog. Vajon lesz-e bárki, aki általad jut a Mennybe? Milyen örökséget fogsz hátrahagyni? A legnagyobb örökség, amit hagyhatsz, ha valaki azt mondja a Mennyországban: „Én miattad vagyok itt." Így tudod értelmesen felhasználni az életedet!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mint Krisztus követő, mit jelent nélkülözhetetlennek lenni?
  • Milyen cselekedeteket tudsz akár mától tenni, amelyek számítanak az örökkévalóságban, és mit tudsz elhagyni, ami nem számít?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása