Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Erre költhetnéd a pénzed

2018. február 26. 03:00 - Erika1832

Világi gazdagságodat használd mások javára, és szerezz barátokat. Így amikor a földi javaid elfogynak, ők örömmel fognak köszönteni téged az örökkévaló otthonban. Lukács 16:9 (NLT-fordítás)

6e453f0867f13c37bd395bcef8f3145d.png

A pénz legjobb felhasználási módja az, amikor embereket juttatunk mennybe.

A Lukács 16:9, azért problémás igevers, mert a legtöbb ember nem érti. Jézus azt mondja, "a világi gazdagságodat használd mások javára, és szerezz barátokat. Így amikor a földi javaid elfogynak, ők örömmel fognak köszönteni téged az örökkévaló otthonban” (NLT-fordítás).

Jézus azt mondja, hogy tégy úgy, mint az okos intéző, aki barátokat szerzett, akikre később számíthatott. Használd a vagyonod egy részét arra, hogy örök életre szóló barátságokat köss általa, és olyan barátaid legyenek, akik a Mennyben is üdvözölni fognak, amikor oda érkezel.

Ő ezzel nem azt mondja, hogy így vásárold meg a mennybe jutásodat, mivel azt így nem lehet, Jézus ennek az árát a kereszten már kifizette. Azt sem mondja, vásárold meg a megváltásodat, mivel ez sem lehet, mert a megváltás egy kegyelemből fakadó ingyen ajándék.

Jézus azt mondja, hogy arra használd a pénzed, hogy barátságokat építs, olyanokat, amelyek az örökkévalóságig kitartanak. Amikor arra használod a pénzed, hogy mások Jézussal találkozhassanak, akkor az örökkévalóságra szóló barátságokat kötsz, melyeknek jutalmát az örök életben veheted át.

Egy nap meg fogsz halni. Képzeld el, hogy amikor a Mennybe érsz, ott áll több száz ember a bejáratnál, tapsolnak és éljeneznek, és azt mondják: "mi már régóta várunk téged! Azért vagyunk itt, mert te arra költötted a pénzed, hogy elmondják nekünk a Jó Hírt. Mi vagyunk a te életre szóló barátaid — nem, inkább örök életre való barátaid, mert tartozunk neked. Ha a pénzedet nem erre használtad volna, nem hallottuk volna meg, hogy hogyan juthatunk a mennybe."

A pénzedet ilyen dolgokra költöd? Lesz valaki, aki miattad jutott a mennybe, mert te így használtad fel a pénzedet?

Amikor egy Bibliát veszel, és odaadod valakinek, akinek még nincsen, akkor a mennyei kincsestáradat gazdagítod. Amikor olyan programot támogatsz anyagilag, amely az Örömhír terjedését szolgálja a világban, akkor is a mennyei kincsestáradba töltesz. Ha támogatsz egy programot, ami megosztja a Jó Hírt a világ minden táján, akkor is mennyei kincsekre teszel szert. Amikor egy gyülekezeti ház építésében segítesz, a mennyei kincsestáradat gyarapítod. Ezek a legnagyszerűbb és a legjobb módjai a pénzed felhasználásának

A javaidat nem viheted magaddal, amikor elköltözöl a földi életből, de előre elküldheted úgy, hogy mások életébe fekteted, akik majd a Mennybe kerülnek.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

• Mik azok a dolgok amikre költesz, de az örökkévalóság szempontjából hatástalanok?
• Milyen embereket küldött Isten az életedbe, akikkel már meg tudtad osztani az Örömhírt?
• Milyen módon tudod felhasználni a pénzedet, hogy örök életre való barátokat szerezhess?

*Daily Hope by Rick Warren (2018.02.19.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása