Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hálás hozzáállás csökkenti a stresszt.

2018. november 23. 03:00 - magyarosijulia

„Bármi történik, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.” (1Thessz 5:18 GW fordítás)

A hála a világon a legegészségesebb emberi érzés. Valójában megerősíti az immunrendszert a betegségekkel szemben.

Ezenkívül, a hálátlan emberek hajlamosak boldogtalanok lenni, hiszen semmitől nem lesznek megelégedve. Soha semmi nem elég nekik, „amikor, akkor" emberek, akik így gondolkoznak: „Amikor majd ez és ez megtörténik, akkor boldog leszek."

A Biblia viszont egy másik utat mutat. A 1Thessz 5:18-ben ezt írja: „Bármi történik, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.” (GW fordítás)

A hála mindent meg tud változtatni. Például próbáld ki ezt: ha épp nagyon lehangoltnak érzed magad, írj egy listát 50 olyan dologról, amiért hálás lehetsz. A hála segíteni fog átirányítani a fókuszod a problémáidról mindarra a sok jóra, amit Isten megtett és megtesz az életedben.

Annyi mindent természetesnek veszünk. Fejleszd ki magadban a hálás hozzáállást, és figyeld meg, ahogy a stressz szinted lecsökken, hiszen mindig van valami, amiért hálás lehetsz!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan ingadozik a stressz szinted, a hálás hozzáállásod függvényében?
  • Mi a legnagyobb akadály, hogy egy hálásabb ember legyél?
  • Miért vagy hálás, amit még sosem mondtál el Istennek?

Rábíztad már a megváltásod Jézusra? A Biblia azt mondja, hogy csak úgy mehetünk a Mennyországba, ha hiszünk Istenben, fia, Jézus Krisztus által. Nem kell kiérdemelnünk Isten szeretetét, vagy megdolgoznunk az üdvösségért. A Biblia ezt írja: „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Efézus 2:8-9)

Ha még nem bíztad magad Jézusra, és nem kötelezted el magad az Ő követésére, mire vársz még? Ha készen állsz átlépni ezt a határt, és meghozni a döntést, hogy hinni fogsz Jézus Krisztusban, és követni fogod Őt, mondd el ezt az imát:

„Drága Jézus, megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rossz, amit tettem, megbocsáttatik, megtudom az életem célját, és egy napon majd befogadsz a Mennyországba, az örökkévalóságba.

„Megvallom bűneimet, és hiszem, hogy te vagy az én Szabadítóm. Azt ígérted, hogy ha megvallom bűnömet és bízok benned, megszabadítasz. Elhiszem, hogy az üdvösség kegyelemből van a hit által, és nem azért, mert én teszek valamit. Befogadlak az életembe Uramként. Ma az életem minden területét a Te irányításod alá teszem. Jogod van az életem minden kérdésében döntést hozni.

„Jézus, meg akarok pihenni a szeretetedben. Köszönöm, hogy nem kell kiérdemelnem vagy megdolgoznom érte. Életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy neked szolgáljak, és ne önmagamnak. Alázatosan rád bízom az életem, és kérem a te szabadításodat. Kérlek fogadj be a te családodba. A te nevedben imádkoztam. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imádságot és befogadtad Jézust, megírhatod angol nyelven a Rick@PastorRick.com e-mail címre. Rick pásztor ingyenes anyagokkal szeretne segíteni elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.11.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása