Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A remény számít Isten jóságára

2019. március 05. 03:00 - Erika1832

„Elkeserednék, ha nem hinném, hogy látni fogom az Úr jóságát az élők földjén. Várd az Urat! Légy erős és engedd, hogy a szíved bátor legyen! Igen, várd az Urat!” (Zsolt. 27: 13-14. NASB-fordítás)

hope02.jpg

Istennek kizárólag jó tervei vannak az életedre. Nincsenek rossz tervei – soha nem is voltak és soha nem is lesznek. Mégis, sokan elszalasztják Isten életükre vonatkozó tervét, mert nem bíznak Istenben. Inkább úgy döntenek, hogy saját elgondolásaikat valósítják meg, ami azonban reménytelenséghez és pesszimizmushoz vezet.

Minél inkább megérted Isten jóságát, annál inkább jó-reményekkel telivé válsz, mert a reményteli ember Isten jóságára számít. Ennek egyetlen oka az, hogy Isten jó. Ha Isten nem lenne jó Isten, akkor ez a remény teljesen észszerűtlen lenne.

„Elkeserednék, ha nem hinném, hogy látni fogom az Úr jóságát az élők földjén. Várd az Urat! Légy erős és engedd, hogy a szíved bátor legyen! Igen, várd az Urat!” (Zsolt. 27: 13-14. NASB-fordítás)

Mindazt, amit Isten érted, általad, neked, benned tesz, azért teszi, mert Ő egy jó Isten. Isten életedben megnyilvánuló jóságának nem az, az alapja, hogy te mennyire vagy jó. Ennek gyökere Isten jelleméből fakad, és nem tőled függ.

Mindenkinek szüksége van Isten jóságára, és mindenkinek hiányzik Isten jósága. De ahhoz, hogy ezt megtapasztaljuk életünkben, fel kell ismernünk, és hinnünk is kell benne. Isten jósága megáld minket gondoskodásával és bőséggel, kiegyensúlyozottá és türelmessé tesz, vezet bennünket, hat ránk, magabiztossá tesz és bízik bennünk, jóindulatú irántunk, és örököseivé tesz. Isten mindezt kegyelemből és jelleméből fakadó jóságból teszi elérhetővé gyermekei számára.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Miért felszabadító érzés tudni, hogy Isten jósága az Ő jellemén alapul és nem a tiéden?
  • Mit tudsz tenni miközben arra vársz, hogy Isten kivezessen egy nehéz időszakból? Hogyan tudsz bátorságra szert tenni, miközben Istenben bízol a nehéz időszakok alatt?
  • Hogyan tudnál Isten jóságáról még többet megtudni és hogyan tudnád azt még jobban megérteni?

*(Daily Hope by Rick Warren 2019.02.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása