Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Négy szokás, amivel Isten jóságában tudsz maradni

2019. május 12. 03:00 - csmsdvd

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni.” (Jn 15:5)

Hogyan tudsz Isten jóságában megmaradni? Hogyan tapasztalod meg azt a bővelkedő életet, amit ő neked szán?

Íme négy olyan szokás, ami segít, hogy ne túlterhelt, hanem túláradó légy.

  1. Naponta tartsd a kapcsolatot Jézussal

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni.” (Jn 15:5)

Amikor csak saját erődből próbálsz előrehaladni az életben, túlterhelt leszel. A kenyérpirító sem tudja funkcióját betölteni ameddig nincs áram alatt. Te sem tudod betölteni életed célját és örülni Isten jóságának, ameddig nem az ő árama alatt vagy.

  1. A panaszkodás helyett légy hálás

„Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent” (Fil 2:14)

Vizsgálatok igazolják, hogy a panaszkodás és a hálaadás hatással vannak az egészségi állapotodra. A panaszkodás erősen károsító indulat. Másodsorban a vizsgálatok azt mutatták ki, hogy a hálaadás, hálás állapot egészséges indulatot okoz. Szerotonint, dopamint, oxitocint szabadít fel a tudatban, ezek olyan vegyületek, amik növelik a boldogságérzést és csökkentik a stresszt.

  1. Ne légy fukar, inkább kezdj adakozni

„Hozzátok be a raktárba az egész tizedet, hadd legyen eleség a házamban, és így tegyetek próbára engem! …Meglátjátok, hogy megnyitom az ég csatornáit, és bőséges áldást árasztok rátok” (Mal 3:10)

Isten egy általános törvényt alkotott a világban. Mennél többet adsz át, annál többet kapsz vissza. Ezt azért tette, mert azt szeretné, hogy egyre inkább hasonlatos légy hozzá. Isten adakozó. Mindenünk amink van, Isten kegyelmének ajándéka. Mennél adakozóbb vagy, Isten annál jobban megáldja életed bármilyen kicsi részét. Igy életed túláradó lesz.

  1. Ne versenyezz, próbálj elégedett lenni

„Jobb egy marokra valót szerezni nyugodtan, mint két marokra valót hajszoltan és hasztalan erőlködéssel.” (Préd 4:6)

Amikor elégedett vagy, nem adod fel az ambícióidat, törekvéseidet. Törekedni szükséges. A legjobbat kell kihoznod abból, amit Isten neked adott. Az elégedettség nem azt jelenti, hogy nincsenek céljaid, álmaid, terveid az életedre vonatkozóan. Elégedettnek lenni annyit jelent, nincs szükséged többre, hogy boldog légy. Már most boldog lehetsz azzal, ami adatott neked. A megelégedettséged nem függ a külső körülményektől, csak Istenen múlik, a Jó Pásztoron, aki megáldott téged sok jó ajándékkal.

Természetünknél fogva elégedetlenek vagyunk. De Isten kegyelme által, elégedetten megnyugodhatunk az ő jóságában. Amikor felfogod, hogy életed legtöbb dolga Isten kegyelmének ajándékai, életed megváltozik, túlterhelt helyett túláradó leszel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Isten hogyan adja át erejét?
  • Mit gondolsz a közmédia, hogyan befolyásolja elégedettséged?
  • Tégy egy elhatározást, hogy az elkövetkező néhány napban nem panaszkodsz. Mind ahányszor panaszkodáson kapod magad, váltsd azt át köszönetté. Minden nap jegyezd fel, hogy hányszor voltál képes az összetűzést kegyelmességgel elsimítani. Milyen hatással volt ez rád?

( *Daily Hope by Rick Warren, 2019.05.05)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása