Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor a Fiú szabaddá tesz…

2019. június 23. 03:00 - FodorImi

„Ha a Fiú megszabadít titeket, teljesen szabadok lesztek” (János 8:36 The Message fordítás)

Isten törődik azokkal az emberekkel, akik fizikailag börtönbe vannak zárva szerte a világon. Ezért teszünk nagy erőfeszítéseket a Saddleback Gyülekezetben az „Ünnepeljük a gyógyulást” program keretében, amelyet Krisztus központú helyreállító szolgálatként kezdtünk a börtönökben a világ sok pontján. Az elmúlt 15 évben láttuk Istennek a rabok szívében végzett hihetetlen munkáját.

Isten törődik a börtönlakókkal, ezért nekünk is kell.

Amikor azonban a Lukács 4:18-ban Jézus azt mondja, hogy azért jött, hogy „szabadulást hirdessen a foglyoknak”, akkor ő nem csak a fizikai börtönökre gondolt. Beszélt mind arról, ami megakadályoz minket, hogy azzá váljunk, amivé ő akarja, hogy legyünk.

Melyek ezek a börtönök?

Függőségek és kényszerek: Amikor azt mondod, „Úgy érzem, hogy csapdába kerültem”, akkor az életed egy börtönéről beszélsz. Lehetséges, hogy egy tárgy, egy személy, egy esemény vagy épp a pornográfia börtönében vagy. Szabadulni, változtatni akarsz, de nem tudsz.

Titkok: Akár családi vagy személyes titkok, melyekről senkivel nem beszélhetsz, a saját magad által emelt börtönbe zárnak. Magadban tartod ezeket.

Tudatlanság: A világ fele nem tud írni, olvasni. Megfelelő oktatás nélkül megragadnak a szegénységben. Még ha az egész világot is behálózza az internet, a műveltség nélkül el lesznek akadva.

Félelem: Ez egy nagy dolog. A félelem visszatart attól, hogy a lehetőségeink szerint éljünk. Amikor félünk kipróbálni valamit, amit még sosem tettünk, azzal korlátoljuk Istent és magunkat.

Jézus azért jött, hogy kiszabadítson ezekből a börtöneinkből – nem számít, miért, vagy hol vagyunk bezárva. Tudnod kell teljes bizonyossággal: Jézusnak gondja van rád! Szabaddá akar tenni!

És van egy csodálatos jó híre számodra. Jézus maga mondja: „Ha a Fiú megszabadít titeket, teljesen szabadok lesztek.” (János 8:36).

Ez a szabadság most elérhető számodra.

Életed minden napján növekedsz vagy a szabadságban vagy a megkötözöttségben. Sosem fogsz megállni. Életed vagy egyre inkább kiszélesedik vagy egyre jobban beszűkül.

Ma hallani fogod a törvénykezőket, a perfekcionistákat, az alkalmazkodókat, akik el akarják venni a szabadságodat. Vagy figyelhetsz Jézusra, aki a „teljes szabadságot” kínálja neked.

Kinek az üzenetére hallgatsz ma?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • A mai áhítatban említett börtönök közül melyikből a legnehezebb szabadulnod? Miért?
  • A Jézusban kapott szabadságodat hogyan próbálják elvenni az életedben levő emberek?
  • Mit értesz az alatt, hogy „teljes szabadság”? Van az életednek olyan területe, ahol megtapasztaltad ezt a fajta szabadságot?

(Daily Hope by Rick Warren, 2019.06.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása