Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nehéz helyzetben se add fel!

2019. szeptember 17. 03:00 - csmsdvd

„Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt, ha testünk meghal is, lelkünk napról napra megújul. Mert a mi kis pillanatnyi problémáink nem tartanak túl sokáig. Örök dicsőséget szereznek nekünk, ami messze többet ér, és örökké tart. Tehát nem az azonnali, szembeötlő gondokkal foglalkozunk, hanem inkább arra összpontosítunk, ami szemmel nem látható. Mert a láthatók ideig valók, elmúlnak, a láthatatlanok pedig örökkévalók.” (2Kor 4,16–18 NLT fordítás)

nr_cseppek.jpgMiért történnek rossz dolgok jó emberekkel? Miért kell szenvednünk? Miért olyan nehéz néha az élet?

Bármennyire is nehéz megérteni, Isten a céljaihoz a fájdalmainkat is fel tudja használni. Ezért ne lepődj meg, amikor a hozzá való hűségedet nehéz időszakokban teszi próbára.

A hithű emberek akkor is kitartanak, amikor mások feladják.  A hithű emberek szorgalmasak és célratörők. Ők kitartóak. Látásmódjukat és összpontosításukat Isten kijelentett Igéjéhez igazítják.

Pál a korinthusiakhoz írt második levelének 4. fejezetében azt mondja, hogy a nehéz időkben helyesen kell felmérned helyzeted. Amennyiben kitartó akarsz maradni, ne az átmeneti problémára tekints! Lásd meg a hosszú távú nyereséget! Ne az átmeneti szenvedésre gondolj, hanem a hosszútávú gyarapodásra! Ne rövidtávon gondolkodj: „Mi is történik most velem?” Inkább lásd meg, hogyan épül a jellemed azáltal, hogy nem adtad fel! Kitartasz benne.

Istent sokkal jobban érdekli az, hogy mivé válhatsz, mint az, hogy mit értél el.

Amennyiben most éppen nehéz helyzetben vagy, szeretnélek kérni, hogy vegyél egy klasszikus „Post-it” cetlit, és írd fel rá, hogy megjegyezd: „Ne fáradjunk bele abba, hogy a jót tesszük. Épp a megfelelő időben fogjuk az áldás termését aratni, ha fel nem adjuk.” (Gal 6,9 NLT fordítás).

Hiszem, hogy ez kitartásra fog biztatni. Isten munkálkodni fog benned és érted az épp megfelelő időben és az épp megfelelő módokon. Hűségedért kellőképpen meg fog jutalmazni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hosszútávon mit nyernek azok, akik hűségesek maradnak Istenhez és az ő igéjéhez?
  • Biztatóan hat számodra, ha tudod, hogy Isten cselekszik a te szenvedéseid közepette is? Miért igen, vagy miért nem?
  • A Bibliában mik azok az ígéreteket, amik segíthetnek, hogy kitarts a nehéz időkben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása