Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hozd ki a legtöbbet az adottságaidból!

2019. szeptember 29. 03:00 - nagynikoletta

„Amilyen lelki ajándékot kaptatok, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai” (1Pt 4,10).

gift-package-in-hand.jpgIsten egyedi adottságokat, tehetséget és ajándékokat adott neked. A Saddleback Gyülekezetben mi azt mondjuk, hogy ezek mutatják meg milyen az ember ALKATa: A szív adománya, Lelki ajándékok, Karakter, Adottságok és Tapasztalatok. Ez az Istentől kapott „adottság-csomag” tesz téged azzá, aki vagy, és ez különböztet meg másoktól.

Ha úgy gondolod, hogy az adottságaid csupán arra szolgálnak, hogy sok pénzt keress, nyugdíjba menj és meghalj; akkor nem értetted meg az életed célját. Isten megajándékozott ezekkel az adottságokkal, hogy mások javát szolgáld, ne a magadét. Isten másoknak adott olyan adottságokat, ami a te javadra válik.

Krisztus testének részeként minden tag számít. Isten családjában nincsenek jelentéktelen emberek. Isten a szolgálatára teremtett, és ő szeretné látni, hogyan használod a tőle kapott adottságaidat.

Lehetsz zenész, könyvelő, tanár vagy szakács: Isten neked adta azokat az adottságokat, hogy mások szolgálatára légy. A Biblia ezt írja: „Amilyen lelki ajándékot kaptatok, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai” (1Pt 4,10).

Te vagy felelős az Istentől kapott ajándékaidért. Lehetnek azok nagyszerűek vagy jelentéktelenek a szemedben, de Isten számára igen fontosak. „Márpedig a sáfároktól elsősorban azt követelik, hogy mindegyikük hűségesnek bizonyuljon” (1Kor 4,2). Amikor Isten megalkotott téged, egy befektetést eszközölt, és várja ennek a megtérülését.

Hasznosítod azt, amit tőle kaptál mások javára, hogy a világ egy jobb hely legyen? Vagy csak a saját magad érdekében használod azokat az adottságokat?

Amikor Isten megajándékoz valamilyen adottsággal, azt szeretné, hogy használd. Ez az izmainkhoz hasonlóan működik. Ha használod, nőni fog; ha pedig nem, elveszíted. Ha rendelkezel olyan adottsággal, amit félsz használni, vagy idővel ellustulsz, és nem használod mások javára: el fogod veszíteni. Úgy amint a Lukács evangéliumának 19. fejezetében írja a tíz talentumról szóló példázat: ha nem használod azt, amit Istentől kaptál, el fogja venni tőled, és olyannak fogja adni, aki majd használja.

Azonban, ha bölcsen használod az adottságaidat, Isten még többel fog megajándékozni. Ha bölcsen használod az idődet, Isten még többet fog adni belőle. Ha bölcsen használod az energiádat, Isten még többet fog adni belőle. Ha bölcsen használod befolyásodat, Isten növelni fogja. Isten megáldja a hűségedet, annak mértéke szerint.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért fontos megérteni azt, hogy Isten családjában nincsenek jelentéktelen emberek?
  • Hogyan szolgál javadra az, ahogyan más emberek használják az Istentől kapott ajándékaikat? Próbáld meg a lehető legpontosabban meghatározni!
  • Ahogy ajándékaidat, adottságaidat és képességeidet egyre hűségesebben használva növekedtél, mikor érzékelted Isten áldását az életedre?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása