Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kapaszkodj erősen Isten Igéjébe!

2019. október 20. 03:00 - FodorImi

dh_1.jpg

„Ragaszkodjatok erősen az élet igéjéhez!” (Fil 2,16 NLT fordítás).

Isten sok csodálatos dolgot ígért számodra, ha elmélkedsz az Igéjén, aztán pedig alkalmazod annak igazságát az életedben.

Hogyan kell elmélkedni? Ha tudsz aggódni, akkor már azt is tudod, hogyan kell elmélkedni. Az aggódás az, amikor veszel egy negatív gondolatot, és erről gondolkozol újra, meg újra, meg újra. Másrészről viszont, amikor veszel egy szakaszt a Szentírásból, és erről gondolkozol újra, meg újra, meg újra: ez az elmélkedés.

Ha csupán akkor hallgatod az Isten Igéjét, amikor elmégy a gyülekezetbe, akkor gyengén rögzül az Ige, és könnyen kiesik az elmédből.

A 119. Zsoltár 16. verse azt mondja: „Törvényed boldoggá tesz engem, soha nem feledkezem meg Igédről” (GW fordítás). Akarsz boldog lenni? Isten alapelveinek követése eredményez boldogságot, és akkor fogsz emlékezni ezekre az elvekre, ha memorizálod őket, elmélkedsz rajtuk, és alkalmazod azokat.

Ezen felül pedig a 119. Zsoltár 35. verse azt mondja: „Add meg nekem, hogy parancsolataid ösvényén járjak, mert itt találom meg a boldogságom” (NLT fordítás). Rendszerint mindenféle rossz helyeken keressük a boldogságot. Isten azonban azt mondja, hogy a boldogság az ő parancsainak útján található.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi vonja el a figyelmedet attól, hogy Isten Igéjén elmélkedj?
  • Ki az az életedben, aki segíteni tud, hogy memorizáld a Szentírást? Hogyan segíthetitek egymást ebben az egészséges szokásban?
  • Hogyan tapasztaltad meg a boldogságot Isten igazságainak és utasításainak követése által?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.10.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása