Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha adsz, hasonlóbbá válsz Krisztushoz

2019. október 30. 03:00 - magyarosijulia

kenyer_adj.jpg

„Ne csak a saját érdekeidre figyelj, hanem érdeklődj mások iránt is! Ugyanolyan legyen a hozzáállásod, mint Krisztus Jézusé volt!” (Fil 2,4-5 NLT fordítás).

Isten meg akar tanítani arra, hogy adhatsz szeretet nélkül, de nem szerethetsz adás nélkül.

Azt mondod, nagyon szereted a gyermekeid. Odaadod nekik az idődet? Azt mondod, nagyon szereted a feleségedet. Odaadod neki a figyelmedet? Ez az, amiről a szeretet szól. A szereteted növekszik, amikor nagylelkűbbé válsz.

Minden alkalommal, amikor nagylelkű vagy, változás történik benned. Minden alkalommal, amikor adsz, a szíved újra tárcsázza Istent. A szereteted növekszik minden alkalommal, amikor adsz. Hasonlóbbá válsz Jézushoz.

A filippiekhez írt levél 1. fejezetének 11. verse mondja: „Mindig legyetek tele megváltásotok gyümölcsével – a Jézus Krisztus által termett igaz jellemmel az életetekben –, mert ez nagy dicsőséget és magasztalást hoz Istennek” (NLT fordítás).

Amiről itt beszélünk, az rendkívül ellentétes a kultúránkkal, ugyanis a társadalmunk nem mondja, hogy adj. A társadalmunk folyamatosan azt mondja, hogy szerezz! Az egész rólam szól. Én, az én cuccom, az én szükségeim: én, én, én. „Én” problémánk van!

Amikor nagylelkű vagy, akkor ez leveszi rólad a fókuszt, így abbahagyhatod, hogy magadra gondolj, és elkezdhetsz másokra gondolni. A filippiekhez írt levél 2. fejezetének 4–5. verse mondja: „Ne csak a saját érdekeidre figyelj, hanem érdeklődj mások iránt is! Ugyanolyan legyen a hozzáállásod, mint Krisztus Jézusé volt!” (NLT fordítás).

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mit tanulsz Istenről, ahogy nagylelkűbbé válsz?
  • Milyen módokon ellensúlyozhatod a kultúránkat, és válhatsz nagylelkűbbé?
  • Más ember nagylelkűsége hogyan vitt közelebb Jézushoz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.10.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása