Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hited nem az érzéseidről szól

2019. december 16. 03:00 - csmsdvd

„Hit által hagyta el Egyiptomot, nem félt a király haragjától. Kitartott az úton, mert szem előtt tartotta a láthatatlant” (Zsid 11,27 NLT fordítás).

Társadalmunkban van egy hiedelem, ami – akár akarjuk, akár nem – mindannyiunkat befolyásol, mégpedig ez: „Ha jólesik, csináld!” Ellenben ha hagyod, hogy hangulatod befolyásoljon, akkor életedet az érzéseid szerint fogod élni. Isten azt szeretné, ha nem ilyen életet élnél. Ő azt szeretné, ha életedet a hited szerint élnéd, nem az érzéseid szerint.

Úgy tűnik, mintha nem mindig a megfelelő dolgokat tennénk. Nem tudom te hogy vagy vele, én úgy érzem, nem mindig vagyok kedves az emberekhez. Nincs mindig kedvem a feleségemmel együtt mosogatni. Nem mindig érzem a szükségét, hogy megszakítsam a munkám azért, hogy másokon segítsek.

Isten azt szeretné, ha hittel válaszolnánk, nem pedig az érzéseink szerint.

Bárki, aki sikeres valamiben, végül olyan dolgokat tesz, amihez nincs kedve. Az olimpiai atléta akkor is edz, amikor nem kívánja. A kiváló zenész akkor is gyakorol, amikor fáradt. Ha kiváló kereskedő akarsz lenni, akkor olyanokat is felhívsz, akiket mások nem szívesen hívnának fel.

Amennyiben szeretnél Istennel mélyebb kapcsolatban lenni, akkor is rászánod az idődet, amikor nincs kedved. Azok az emberek, akik rendszeresen, következetesen töltenek elmélyült időt Istennel, nem azért jutnak erre a helyzetre, mert minden reggel felkenek, és csak időt akarnak tölteni Istennel. Csak akkor érik el ezt igazán, ha felkelnek, szánnak időt a Biblia olvasására, imádkoznak akkor is, amikor fáradtak, vagy amikor nincs hozzá kedvük.

A hitbe beletartozik az az erő, ami tovább visz, függetlenül attól, mennyire vagy fáradt, vagy éppen mennyi dolgot kellene vagy szeretnél csinálni.

A Bibliában Mózes a példája annak, hogyan válaszoljunk hittel, függetlenül érzéseinktől. A zsidókhoz írt levél 11. fejezetének 27. versében olvassuk: „Hit által hagyta el Egyiptomot, nem félt a király haragjától. Kitartott az úton, mert szem előtt tartotta a láthatatlant” (NLT fordítás).

Így tudsz hittel előrehaladni. Elkezded látni a láthatatlant. Csak azok, akik Istent a maga valójában látják, tudnak kitartani életük nehéz szakaszaiban. Csak azok, akik látják a láthatatlant, képesek a lehetetlenre. Hittel higgyél abban, amit Isten tud tenni az életedben, és előre adj hálát azért, amit ő majd beteljesít.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Miért veszélyes az érzéseid szerint élni az életedet?
  • Milyen változásokra van szükséged az életedben ahhoz, hogy következetesen tudj elmélyült időt tölteni Istennel?
  • Isten milyen igazsága segítheti hited erősödését?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.12.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása