Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Támaszkodj Isten erejére, ne a sajátodra!

2020. március 17. 03:00 - ReveSz

20200317.jpg

„Soha nem válik fáradttá vagy elcsigázottá [...] Megerősíti azokat, akik gyengék és fáradtak [...] Akik bíznak az ÚRban, hogy segít, azoknak az ereje megújul” (Ézs 40,28–31 GNT fordítás).

Az élet legnehezebb szakaszai kimerítenek és kiürítenek téged. Mikor az életed fedele beomlik, akkor lehet, hogy kétségbeesetten nézel fel és mondod: „Most mi lesz? Mi következik? Nem tudok még egy újabb dolgot elviselni.”

Pál második levele a korithusiakhoz 1. fejezétenek 8. versében hasonló gondolatokról ír: „Igazán összetörtek és túlterheltek voltunk, és féltünk, hogy soha nem fogjuk túlélni (TLB fordítás).

Úgy hangzik, mintha Pál már kezdte volna feladni a dolgokat. De nézzük mi történik utána: „Úgy éreztük, hogy halálra vagyunk ítélve, és láttuk, mennyire erőtlenek vagyunk ahhoz, hogy segítsünk magunkon. De ez jó volt, mert akkor mindent Isten kezébe tettünk. Ő az egyetlen, aki meg tud menteni minket, mert még a halottat is fel tudja támasztani. És ő valóban segített nekünk, és megmentett minket a rettenetes haláltól. Igen, és mi várjuk tőle, hogy ezt újra és újra megtegye” (2Kor 1,9–10 TLB fordítás).

Pál tudta, hogy mivel Isten képes feltámasztani a halottat, akkor biztosan rajta is tud segíteni. Ez igaz a te számodra is. Ugyan az az erő, amely feltámasztotta Jézust, a rendelkezésedre áll.

Jézus feltámadása azt jelenti, hogy semmilyen helyzet nem reménytelen, és nem létezik túl bonyolult probléma. Ha Isten képes volt feltámasztani egy halott embert, ő fel tudja éleszteni az egészséged vagy egy halott házasságot. Ő új életet adhat a karrieredbe.

Hogyan kaphatod meg ezt a fajta erőt? Részesülsz benne, amikor Isten betölti életedet a Szent Szellemmel.

Azt mondja a Biblia: „Mert a Szellem, amit Isten adott nekünk, nem tesz minket bátortalanná, helyette az ő Szelleme betölt minket erővel, szeretettel és önuralommal” (2Tim 1,7 GNT fordítás).

Mikor Isten Szelleme betölti az életedet, igazi önuralmat lesz életedben először. Nem fognak többé a körülményeid irányítani. Krisztussal mint Mestereddel, a helyzeted mestere lehetsz. Nem kell többé a saját erődre támaszkodnod, hogy együtt tartsd életed pilléreit. Isten erejétől függesz.

„Soha nem válik fáradttá vagy elcsigázottá [...] Megerősíti azokat, akik gyengék és fáradtak [...] Akik bíznak az ÚRban, hogy segít, azoknak az ereje megújul” (Ézs 40,28–31 GNT fordítás).

Isten hűséges. Nem számít mivel nézel szembe, ő keresztül fog vinni rajta.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen nehéz dolog fenyeget ma az életedben, hogy elborít? Mi lenne ha Isten erejére támaszkodnál ebben a helyzetben?
  • Az életed mely területein szükséges Istent kérned, hogy újra élessze azokat?
  • Hogyan érzel a Szent Szellemmel kapcsolatban? Őreá támaszkodsz, hogy megkapd azt az erőt, amire szükséged van, hogy szembenézz a próbáiddal?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.03.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása