Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Aggódás helyett inkább emlékezz, miket tett Isten!

2020. március 20. 03:00 - FodorImi

20200320.jpg

„Istennel minden lehetséges” (Mt 19,26 NLT fordítás).

 Amikor nehéz időkkel nézel szembe, az aggódás természetes emberi reakció. Isten azonban az aggódás helyett dicsőítést vár tőled. Az egyik módja annak, ahogyan dicsőítheted Istent, hogy elhiszed, ki ő, és mit képes tenni.

A krónikák második könyvében Jósáfát király és Izrael nemzete igen kemény helyzetben találta magát. Három ellenséges nemzet vonult háborúba ellenük.

Bár félt, a király első reakciója az volt, hogy összehívta a népet imádkozni. Az egész nemzet elé állt, és hangosan imádkozott. Imádsága nagyszerű minta, amely megmutatja neked, hogyan imádkozz, amikor stressz alatt, vagy amikor úgy érzed, hogy elborítanak és maguk alá temetnek a körülmények.

Amikor stresszes időszakban imádkozol, először emlékeztesd magad, hogy ki Isten. Fókuszálj az ő erejére, jellemére és hatalmára. Isten kezelni tud minden helyzetet, beleértve azt is, amivel éppen most szembenézel, bármi is legyen az.

Máté evangéliuma 19. fejezetének 26. versében Jézus azt mondja: „Istennel minden lehetséges” (NLT fordítás).

Jósáfát király ismerte ezt az igazságot. Emlékeztette magát erre, ahogy imádkozott: „Nem te vagy-e az Isten a mennyben? Te uralkodsz a népek minden királyságán. Erő és hatalom van a kezedben, és senki sem állhat meg veled szemben” (2Krón 20,6 NIV fordítás).

A király ellenségei közeledtek, de ő úgy döntött, hogy nem a problémára néz, hanem Isten erejére és hatalmára. Emlékeztette magát arra, hogy ki Isten.

Miután megemlékeztél arról, hogy ki Isten, emlékeztesd magad arra, hogy mennyi mindent megtett már Isten. Emlékezz arra, amikor Isten megsegített másokat, és amikor megsegített téged. Ezeknek a dolgoknak a felidézése bizalmat ad arra, hogy Isten meg tudja oldani, bármivel is nézel szembe.

Amikor Jósáfát így imádkozott: „Nem te űzted-e el ennek a földnek a lakóit a te néped Izrael elől?” (2Krón 20,7 NIV fordítás), akkor felidézte, hogyan vezette ki Mózes Izraelt Egyiptomból az ígéret földjére.

Jósáfát emlékeztette magát arra, hogy Isten megsegítette Izraelt, és korábban már elűzte ellenségeiket. Ez adott számára bizalmat ahhoz, hogy Isten ezt ismét megteszi.

Mi az, ami aggodalommal tölt el ma? Az aggódás helyett szánj időt imádságra, emlékezz, hogy ki Isten, és hogy már miket megtett! Hidd, hogy Isten képes kezelni bármit, amivel te nézel szembe!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan tudnál még többet megtanulni arról, hogy ki Isten és mit tett?
  • Készíts egy listát gondolatban vagy papírra leírva Isten jelleméről és tetteiről.
  • Mi felől aggódsz ma? Hogyan segít a listád, hogy elhidd, Isten meg tudja oldani az aggodalmaidat?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2020.03.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása