Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amit tudnod kell, és amerre menned kell

2020. augusztus 25. 03:00 - daniella_89

207b12a00e9c3858bbfbfebfb82343e0.jpg

„Mikor eljön az igazság Lelke, elvezet majd titeket minden igazságra” (Jn 16,13 NCV fordítás).

Mielőtt Jézus felemelkedett a mennybe, megígérte a követőinek, hogy segítőt küld számukra, a Szentlelket. Ő az a segítő, aki mindig Isten népével van beleértve téged és engem.

A Szentlélek sok szerepet betölt, ezek egyike, hogy elmondja, amit tudnod kell, és megmutatja az utat, amerre menned kell.

A Szentlélek sok dolgot megtanít neked fontos dolgokról, amiket tudnod kell az életben. Például hagyja, hogy megtudd, mi igaz, és mi nem.

Látást ad pillanatról pillanatra. Ahogyan megtanulod, hogyan engedd, hogy a Lélek vezessen, elmondja neked, mit kell tudnod, ahogyan csak szükséged van rá.

A Biblia azt mondja János evangéliuma 16. fejezetének 13. versében: „Mikor eljön az igazság Lelke, elvezet majd titeket minden igazságra” (NCV fordítás).

Néha Isten ezt a te javadért teszi, de néha másvalaki javáért. Isten hagyja, hogy megoszd az igazságot, amit megmutatott neked.

Isten Lelke abban is segíteni fog, hogy eljuss oda, ahová menned kell.

Egy álmot helyezett Isten a szívedre, amit sosem tudnál magadtól elérni? Ha engeded, hogy a Szentlélek vezessen, olyan helyekre fogsz eljuthatni, amiről álmodni sem mertél.

A Biblia tele van olyan emberek példáival, akik követték Isten vezetését.

A Lukács evangéliuma 2. fejezetének 27. verse ezt mondja: „A Lélek elvezette Simeont a templomba” (NCV fordítás). Mikor aznap Simeon megérkezett a templomba, a legnagyobb megtiszteltetés érte: ő ajánlotta fel Istennek a kisbaba Jézust.

Az apostolok cselekedeteiben egy másik ember történetét is láthatjuk, aki engedelmeskedett Isten Lelkének. Egy férfi, akit Fülöpnek hívtak, egy poros úton ballagott lefele, mikor egy etióp vezető ment arra a hintóján. Az apostolok cselekedetei 8. fejezetének 29. verse azt írja: „A Lélek azt mondta Fülöpnek: »Menj, és csatlakozz ehhez a hintóhoz!«” (ESV fordítás).

Fülöp engedelmeskedett a Léleknek, a férfi pedig Ézsaiás könyvében a Messiásról olvasott. Fülöp elmondta neki, hogy a Messiás már eljött. A férfi azonnal azt kérte, hogy bemerítkezhessen, és magával vitte a kereszténységet Etiópiába.

Fülöp hallgatott a Szentlélek ösztönzésére, ezért részesévé vált Isten munkájának. Amikor odafigyelsz Isten Lelkére, be fog engedni téged abba a munkába, amit végez.

Amikor odafigyelsz, és követed a Szentlélek iránymutatását, a hited növekedni fog, mert állandóan látni fogod Istent, ahogy munkálkodik az életedben. Meg fogod tanulni, hogy számíthatsz rá, mert elmondja, amit tudnod kell, és megmutatja az utat, amerre menned kell.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor mondott el neked valamit Isten Lelke, amiről szükséges tudnod? Talán egy nagy életleckében vagy egy kis megérzésben, ami pont a megfelelő pillanatban jött?
  • Mikor mutatta meg neked a Szentlélek, merre szükséges menned? Ösztönöz most Isten, hogy kövesd őt valamerre?
  • Megtanultad felismerni Isten hangját? Milyen hangon hallod a Szentlelket az életedben?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.08.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása