Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az első lépés, hogy kijöjj egy krízisből: figyelj és hallgasd Istent szavát!

2020. augusztus 26. 03:00 - Besther

ideas-5366945_1920.jpg

„A médek közül származó Ahasvérus fiának, Dáriusnak az első évében, miután ő a káldeusok országának a királya lett, az ő uralkodásának első évében én, Dániel, megértettem az írásokból, hogy mit jelent azoknak az éveknek a száma, amelyekről az ÚR igéje szólt Jeremiás prófétának, hogy hetven évnek kell eltelnie a romba dőlt Jeruzsálem fölött” (Dán 9,1–2).

A kulcs ahhoz, hogy legyőzz egy válságot, az imádság.

Sokat tanulhatunk Dánieltől és imádságos életéből. Amikor közeledett az idő ahhoz, hogy a zsidók visszatérjenek hazájukba, Dániel, már idős emberként tudta, hogy népe még nem áll erre készen. A zsidóknak még mindig nem volt megfelelő kapcsolatuk Istennel. Ez fájdalmat okozott Dánielnek, ezért imádkozott.

A Bibliában Dániel próféta könyve 9. fejezete hat imádságos részen keresztül mutatja be, hogy miként lehet úgy imádkozni válság idején, hogy Isten válaszoljon. Ezt a hat lépést fogjuk megvizsgálni a következő néhány napban.

Először hagyd, hogy Isten beszéljen hozzád, mielőtt te szólnál.

Hallanod kell Isten hangját. Ő mindig meg fogja tenni az első lépést. Sosem vár el tőled semmi olyasmit, amit ő már nem tett volna meg korábban. A Biblia azt mondja, hogy szeretjük Istent, de ő előbb szeretett minket. Szolgáljuk őt, mert először ő tett szolgálatot értünk.

Isten kezdeményez. Mi válaszolunk.

Hogyan tudod meghallani Istent hangját? Úgy, hogy olvasod a Bibliát. Azért tudsz szólni Istenhez, mert az Igén keresztül Ő már szólt hozzád.

Dániel ezt tette: „A médek közül származó Ahasvérus fiának, Dáriusnak az első évében, miután ő a káldeusok országának a királya lett, az ő uralkodásának első évében én, Dániel, megértettem az írásokból, hogy mit jelent azoknak az éveknek a száma, amelyekről az ÚR igéje szólt Jeremiás prófétának, hogy hetven évnek kell eltelnie a romba dőlt Jeruzsálem fölött” (Dán 9,1–2).

Addig nem tudsz igazán hatásosan imádkozni, amíg nem tanulmányozod az Igét, és nem hallgatod meg Istent. Minél jobban ismered a Bibliát, annál hatásosabbak lesznek az imáid.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor tapasztaltad meg, hogy Isten kezdeményezett a te életedben?
  • Mi teszi nehézzé számodra, hogy odafigyelj az Úrra, amikor az Igét tanulmányozod?
  • Miért fontos az imádkozás krízis- vagy válsághelyzetben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.08.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása