Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A várakozást felkészülés követi

2020. szeptember 08. 03:00 - Besther

cereal-1866559_1920.jpg

„Testvéreim, legyetek türelmesek, amíg az Úr újra el nem jön! Nézzétek, ahogy a farmerek várják, hogy az ő értékes termésük felnőjön! Türelmesen várják az őszi és a tavaszi esőket. Nektek is türelmesnek kell lennetek. Ne adjátok fel a reményt! Az Úr hamar itt lesz” (Jak 5,7–8 GW fordítás).

Fontos emlékezni arra, hogy Isten mindig dolgozik a színfalak mögött, még a világjárványon és más problémákon keresztül is, amelyekkel lehet, hogy most szembe kell nézned. Bízz benne, és légy türelmes!

Hogy tedd ezt? Mit tegyél miközben várakozol? Hogyan építs olyan hitet, amely késlekedés esetén is bízik Istenben?

„Testvéreim, legyetek türelmesek, amíg az Úr újra el nem jön! Nézzétek, ahogy a farmerek várják, hogy az ő értékes termésük felnőjön! Türelmesen várják az őszi és a tavaszi esőket. Nektek is türelmesnek kell lennetek. Ne adjátok fel a reményt! Az Úr hamar itt lesz” (Jak 5,7–8 GW fordítás).

Ahogyan a gazdáknak, úgy kell neked is reménykedve várni. Miközben egy földműves vár, felkészül az aratásra. Készülődik. Nem ül azon gondolkodva: „Kíváncsi vagyok, megnő-e a termés vagy sem.” Ő számít arra, hogy felnő. Felkészül az aratásra, és amikor itt az idő, learathatja a hasznát.

Neked is reménykedve kell várakoznod, amint bízol Istenben, hogy cselekszik és gondoskodik rólad. A zsoltárok könyve 130. fejezetének 5. verse azt mondja: „Reménykedve várakozom, bízom az Úrban, hogy segít, mert ő megígérte” (TLB fordítás). Ez az ígéret végig ott van a Bibliában, az olyan versekben, mint az Ézsaiás próféta könyve 49. fejezetének 23. versében: „Senki sem fog csalódni, aki az én segítségemre vár” (GNT fordítás).

Mire vársz, mit tegyen meg Isten? Lehet arra vársz, hogy átalakítsa a házasságodat, megoldja a pénzügyi nehézségeidet, meggyógyítsa a fájdalmadat, vagy arra, hogy segítsen elérni valakit a családodból, aki nem hívő. Bármi legyen is az, amit Istentől vársz, valóban számítasz arra, hogy meg fogja tenni? Ha nem készíted fel magadat, amíg vársz, akkor nem is igazán számítasz arra, hogy történni fog valami.

Sokszor úgy gondoljuk, hogy Istenre várunk, de közben csak Isten vár ránk. Ő azt mondja: „Még nem állsz készen arra, hogy jól kezeld az áldásaimat, melyeket adni akarok neked. Azt akarom, hogy először nőj fel. Nem te vársz rám. Én várok rád.”

Ha fáradt vagy és kimerült a krízishelyzet miatt, akkor jusson eszedbe, hogy várj Istenre! Szükséges, hogy elcsendesedj, tanulmányozd Isten Igéjét, és megtanuld, hogyan legyél hasonlóbb hozzá. Ezután elfoglalt leszel azzal a munkával, amely felkészít az aratásra.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mire vársz éppen, hogy Isten megcselekedje az életedben? Mit gondolsz, ő mire várhat a részedről eközben, hogy megtedd?
  • Milyen módszerekkel tudod felkészíteni magad, miközben Istenre vársz, hogy munkálkodjon?
  • Hogyan szeretnél növekedni és éretté válni a világjárvány körülményei miatt? Miképp végzed azt a munkát, mely segít megvalósítani ezeket a célokat?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.09.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása