Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A bűn Isten ellentéte

2020. november 02. 03:00 - csmsdvd

josag.jpg

„Minden, amit ő tesz, jó” (Zsolt 111,7 NCV fordítás).

Amikor megkérdezed az emberektől, mi a bűn, akkor egy sor választ kapsz a gyilkosságtól kezdve egészen az „elfelejtettem anyámat felhívni Anyák napján”-ig.

Legtöbbször az emberek úgy gondolnak a bűnre, mint helytelen viselkedésre. Az igaz, hogy a helytelen viselkedés sok esetben felszínre hozza a bűnt. Ezzel szemben, a Biblia az mondja, Istent jobban érdeklik a gondolataink, mint a viselkedésünk, mert a bűnös gondolatok vezetnek a bűnös viselkedéshez.

Mi tehát a bűn? A bűn Isten ellentéte. A Biblia mondja: „Minden, amit ő tesz, jó”, „Ő mindenkihez jó, és könyörületes mindahhoz, amit alkotott” és „Isten minden teremtménye jó” (Zsolt 111,7 NCV fordítás; Zsolt 145,9 GNT fordítás; 1Tim 4,4 GNT fordítás).

Például, amikor a felírt gyógyszereket helyesen veszed be, az enyhülést hozhat. Viszont amikor rendszertelenül szeded, vagy túladagolod, akkor valami jó a károdra válik. A pénz nem rossz és nem jó. Lehet nagyon jóra használni, és lehet rettenetesen rosszra is.

Isten várja, hogy elfordulj a bűntől, és hittel telve menj hozzá. A hit része, hogy elhidd, Isten a javadat akarja. Nem kell azon gondolkoznod milyen Isten. A Biblia egyértelműen azt mondja, Isten tökéletes, és nem követ el bűnt.

A földön te sohasem lehetsz tökéletes, de egyre inkább hasonlóvá válhatsz Jézushoz. Ez azzal kezdődik, hogy elfordulsz a bűntől, és mindennap a jót és az Istennek tetszőt választod.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha az a célod az életben hogy egyre inkább hasonlíts Jézusra, akkor milyen módon tudod dolgaid sorrendjét úgy megváltoztatni, hogy ezt a célt szolgálja?
  • Hogyan segíti Isten igéjének ismerete, hogy elfordulj a bűntől?
  • Milyen eszközökkel segít Isten, hogy hasonlatossá válj hozzá?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.10.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása