Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan győzzük le az elbátortalanodást?

2020. november 18. 03:00 - Ivanyina Krisztina

Isten maga az, aki kegyelméből nekünk adta azt a csodálatos munkát, hogy elmondjuk másoknak az Ő jó hírét, és így soha nem adjuk fel." (2 Kr, 4,1 TLB fordítás)

Tudsz róla, hogy Isten szeret téged? Lehet, hogy az életed folyamán ezt az igazságot már sokszor hallottad.

De ha tudod, hogy Isten szeret, akkor érzed és felismered Isten szeretetét? Amikor elkezdesz kételkedni Isten szeretetében, akkor elbátortalanodhatsz. Miért? Mert, ha nem hiszed, hogy Isten szeret, akkor nem tudod megtapasztalni az Ő kegyelmét és irgalmát.

 A legjobb módja annak, hogy legyőzd az elbátortalanodást és csüggedést az, hogy arra gondolsz, hogy Isten mennyire szeret téged, és hogy folyamatosan erre az igazságra összpontosítasz.

„Isten maga az, aki kegyelméből nekünk adta azt a csodálatos munkát, hogy elmondjuk másoknak az Ő jó hírét, és így soha nem adjuk fel." (2 Kr, 4,1 TLB fordítás).

Mi a kegyelem? A kegyelem az, amikor Isten nem azt adja neked, amit érdemelsz, hanem azt, amire szükséged van. A kegyelem az, amikor Isten tudja az összes hibát, amelyet vétettél vagy majd vétesz, és mégis megad neked minden jó dolgot az életben. Isten kegyelme az, ami képessé tesz, hogy tovább tudj menni, amikor reménytelenséget, csüggedést vagy elbátortalanodást érzel.

Sok ember, aki már régóta keresztyén, nem érzi Isten szeretetét, mert úgy gondolják, hogy Isten kritikus és bíráló hangon szól hozzájuk. De ha mindig csak ezt a bíráló hangot hallod, akkor az nem Isten.

Isten azért alkotott, hogy szeressen! Életed első számú célja nem az, hogy jót cselekedj. És az sem, hogy viszontszeresd Istent.

Életed első és legfontosabb célja az, hogy engedd Istennek, hogy szeressen! Amikor ezt megteszed, és megtapasztalod kegyelmét és irgalmát, szabad leszel, hogy megvalósítsd mindazt, amit Ő eltervezett az életedre.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Leggyakrabban milyen körülmények határozzák meg, hogy milyennek gondolod, ahogy Isten tekint rád?
  • Azt érzed, hogy Isten legtöbbször bíráló, negatív hangon szól hozzád, vagy azt, hogy szeretettel? Miért?
  • Hogyan engeded Istennek, hogy szeressen? Mit szeretnél változtatni ezzel kapcsolatban?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2020.11.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása