Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A COVID-19 ellenére a karácsony még mindig jó hírt hoz

2020. december 23. 03:00 - Tomes Lívia

karacsonyi_kep.jpg

„A szűz teherbe esik és fiút szül, és Immánuelnek hívják (ami azt jelenti, hogy »Velünk az Isten«)” (Mt 1,23 NIV).

A COVID-19 miatt ez a karácsony különleges és példa nélküli az életünkben. Mégis nagy örömünk lehet tudván, hogy Immánuel, „Velünk az Isten”, eljött, hogy megmentsen minket bűneinktől és hazavigyen a mennybe.

Lehet, hogy most másképpen ünnepeljük a karácsonyt – de ez még mindig ünnep.

Ezt a karácsonyt úgy is ünnepelheted, hogy azokra a dolgokra figyelsz, amelyekért hálás lehetsz. És rácsodálkozhatsz, hogy a világegyetem Istene törődik életed minden egyes részletével. Törődik a stresszel, a csalódottsággal és a szívfájdalommal, amelyet ebben az ünnepi időszakban tapasztalhatsz. Törődik a jövőddel, és tervei vannak veled, amelyek reményt és gyógyulást hoznak (Jer 29,11).

Az a jó hír, amit az angyal több mint 2000 évvel ezelőtt hirdetett, ma is jó hír és még mindig az örök öröm forrása.

Az angyal azt mondta: „Jó hírt hozok nektek, amely nagy öröme lesz az egész népnek. Dávid városában Szabadító született ma nektek; ő a Messiás, az Úr. Ez lesz a jel számotokra: találtok egy csecsemőt, aki bepólyálva fekszik a jászolban” (Lk 2,10–12 NIV).

A világjárványtól és a körülményektől függetlenül három okból is nagy örömmel ünnepelhetjük ezt a karácsonyt:

Isten szeret téged. Isten elküldte Jézust a szeretet küldetésére. Valójában, a Biblia azt mondja, hogy Isten maga a szeretet. Isten megteremtette az egész világot azért, hogy megteremthesse az emberiséget azért, hogy megteremthessen téged azért, hogy szerethessen téged.

Isten azért teremtett téged, hogy szerethessen. Az ő szeretete pedig nem azon alapszik, hogy mit teszel. Szeretete azon alapszik, aki ő. A Biblia azt mondja: „Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség azoknak, akiken az ő kegyelme nyugszik” (Lk 2,14 NIV).

Ez ok arra, hogy nagy örömmel ünnepeljük Jézus születését.

Isten veled van. A Biblia azt mondja, Jézus Immánuel. Ő az Isten, aki eljött, hogy közöttünk éljen. Jézus valóban „Velünk az Isten” volt. És ma is velünk van. Lehet, hogy nem érzed a jelenlétét, de ettől még igaz. Lehetsz elhagyatott ebben az életben, de Isten soha nem hagy el.

Ha tudod, hogy Isten közel van hozzád, akkor nem kell aggódnod vagy félned a jövő miatt. Ő irányít, nem a körülményeid. Ő irányít, nem a koronavírus. Ha tudod, hogy Isten közel van, ez elűzi a félelmedet. Így emlékezhetsz rá: amikor Isten közel van, akkor nem kell félned.

Ez ok arra, hogy nagy örömmel ünnepeljük Jézus születését.

Isten érted van. A te oldaladon áll. Azt szeretné, hogy sikeres légy. Valójában Jézus ezt mondta: „Isten nem azért küldte a Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy megmentse a világot általa” (Jn 3,17 NLT). Sokan azért félnek Istentől, mert bűnösök. De a Biblia azt mondja, Jézus nem azért jött, hogy elítélje a világot. Azért jött, hogy megmentse azt. Ez jó hír!

Ez ok arra, hogy nagy örömmel ünnepeljük Jézus születését.

Ez a nagy öröm jó híre minden ember számára, mert Isten azt mondja: „Szeretlek téged, veled vagyok és érted vagyok.”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit mondanál, a te karácsonyod inkább a munkáról vagy az ünneplésről szól? Hogyan csökkentheted a stresszes előkészületeket és növelheted az örömteli ünneplést?
  • Mivel töltöd el a legtöbb idődet, hogy a felkészülj a karácsonyra?
  • Hogy értelmezed, hogy Isten azt akarja, hogy felkészítsd a szívedet karácsonyra, hogy igazán ünnepelhess?
  • Készíts listát azokról a dolgokról, amelyekért hálás lehetsz idén karácsonykor!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.12.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása