Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Most karácsonykor az időd add ajándékba!

2020. december 28. 03:00 - Erika1832

christmas_eternity.jpg

„A szeretetünket őszinte cselekedetekkel kell megmutatnunk, nem pedig üres szavakkal” (1Jn 3,18 GW).

Idén karácsonykor az idődet add ajándékul!

Az idő a legértékesebb árucikk, mivel az időd az maga az életed, és csak egy bizonyos mennyiség áll belőle rendelkezésedre. Isten már eldöntötte, hány napig fogsz élni, és nincs lehetőség arra, hogy többet kapj.

Arra mindig van lehetőséged, hogy több pénzt keress, de időt nem tudsz többet szerezni. Ezért, ha valakire az idődet rászánod, akkor az életed egy részét adod át neki, amit soha nem fogsz visszakapni. Emiatt olyan felbecsülhetetlen ajándék az idő.

Ha másra nem is, arra biztosan fog minket emlékeztetni ez a 2020-as esztendő, hogy a kapcsolatoknak mindig elsőbbséget kell biztosítanunk életünkben.

Az igazság az, hogy sok időre kiéhezett kapcsolat van. Lehet, hogy vannak akik ugyanabban az otthonban élnek, de mint a hajók az éjszakában, elmennek egymás mellett itt-ott időnként egy üdvözlő puszival. A kapcsolatok akkor halnak meg, amikor az együtt töltött idő kiszárad.

Az időtől sok minden megfoszthat egy kapcsolatot, amire oda kell figyelni. A munka is elrabolja az időt egy kapcsolattól. A különböző elfoglaltságok is időt rabolnak el egy kapcsolattól. A  hobbik szintén elveszik az időt egy a kapcsolattól. Még a túl sok egyházi elfoglaltság vagy szolgálat is elrabolja az időt egy kapcsolattól.

Talán te is azon gondolkozol, hogy: „Hogyan lehetne több időt tölteni azokkal, akiket szeretek?” Kezdd azzal, hogy kikapcsolod a TV-t és a telefonod! Ez a két egyszerű változtatás sokat segít abban, hogy több időd jusson a számodra fontos személyekre.

Az idei lelassult karácsony lehetőséget és időt teremt számodra, hogy a családoddal és azokkal töltsd, akiket Isten hoz be az életedbe. Isten megadta neked az idő ajándékát, hogy másoknak tovább ajándékozd azt.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az az első három dolog – még ha nem is feltétlenül rosszak –, amely visszatart attól, hogy időt szánj a környezetedben lévő emberekre?
  • Mi az a gyakorlati változás, amit meg tudsz tenni, hogy idén karácsonykor több időt tölts másokkal?
  • Hogyan segített az elmúlt év felismerni a kapcsolatokba való befektetés fontosságát? Mit gondolsz, hogyan fogod másképp kezelni az idődet egy járvány utáni világban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.12.21.)

Szólj hozzá!
Címkék: idő kapcsolatok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása