Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amit a hit tesz az álmaiddal

2021. január 09. 03:00 - Besther

live-your-dream-2045928_1920.jpg

„Dicsőség Istennek, aki az ő bennünk munkálkodó hatalmas ereje által sokkal többet képes tenni, mint amit valaha is kérni vagy akár álmodni mertünk volna végtelenül meghaladva a legmagasztosabb imáinkat, vágyainkat, gondolatainkat vagy reményeinket” (Ef 3,20 TLB).

A hiten keresztül az Istentől kapott álmok valósággá válnak. Semmi sem történik addig, míg az álmok és a hit nem kezdenek el együtt dolgozni.

A Biblia tele van olyan személyekkel, akik Istentől kaptak álmot. Ábrahám arról álmodott, hogy egy nagy nemzet atyja lesz. Mózes arról álmodott, hogy szabaddá teheti Isten népét. József arról álmodott, hogy megment egy nemzetet és a saját családját. Az egész Szentírásban mindenféle embert inspirált az álom, köztük Dánielt, Pált és Dávidot.

Pál levele az efezusiakhoz 3. fejezetének 20. verse azt mondja: „Dicsőség Istennek, aki az ő bennünk munkálkodó hatalmas ereje által sokkal többet képes tenni, mint amit valaha is kérni vagy akár álmodni mertünk volna végtelenül meghaladva a legmagasztosabb imáinkat, vágyainkat, gondolatainkat vagy reményeinket (TLB).

Nos, ha valaha volt „kitöltetlen csekk”-vers a Bibliában, akkor ez az. Isten sokkal többre képes, mint amit kérni mersz tőle. Mi az, amit félsz Istentől kérni? Még annál is többet tud tenni, mint amiről álmodnál.

Nem ismerlek téged, de én elég nagy álmodozó vagyok. Azonban az álmok semmik ahhoz képest, amit Isten eltervezett az életemben. Isten azt mondja: „Rick, gondolj a legnagyobb dologra, amiről valaha álmodtál, a legnagyobb dologra, amiről azt gondolod, hogy meg tudom tenni az életedben. Kitaláltad? Tudom azt tetézni!”

Ha sírnál, amikor a mennybe érkezel, akkor azok a könnyek egyszerűen azokért a dolgokért hullanának, amiket még meg tudtál volna tenni, ha egy kicsit jobban hittél volna Istenben. Nekem ez a pokol lenne: meglátni, hogy mit valósíthattam volna meg, mivé válhattam volna férjként, apaként és lelkipásztorként, ha kicsivel jobban hittem volna Istenben.

A mennyben viszont nincs több könny, és Isten már most megad neked mindent ahhoz, hogy megvalósítsd, amit ő tervezett neked. Álmodj nagyot a kapcsolataidról, a házasságodról, a családodról és a karrieredről. A hited valósággá tudja alakítani az álmaidat.

Isten sokkal többet képes tenni, mint amit kérni vagy akár álmodni mertél volna.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Honnan tudod, ha az álmaid Istentől származnak?
  • Mit jelent gyakorlatilag az, hogy hitet teszel az álmaidhoz?
  • Miért nem válik valósággá minden álmunk?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.01.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása