Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mennyibe került a bocsánatod?

2021. április 03. 03:00 - gabormel

savior-archetype-scaled.jpg

„Fiának vére által megszabadultunk bűneinktől. Isten túláradó jósága következtében megbocsátja hibáinkat” (Ef 1,7 GW).

Lehet, hogy meglepődsz, amikor ezt olvasod, de nem Jézus élete ment meg téged. A tanításai sem mentenek meg. A halála és a feltámadása által menekültél meg.

Jézus élete követendő példát ad, a tanításai pedig útmutatást és bölcsességet kínálnak. Azonban ennél sokkal több kell neked. Megváltóra van szükséged.

Miért? A Biblia azt mondja, hogy elrontottad. Hibákat követtél el. Nem vagy tökéletes. Nem a saját mércéidhez mérten, legkevésbé Istenéhez mérten sem. Vétkeztél csak úgy, mint minden más ember, aki valaha a földön élt.

A Biblia is azt mondja, az igazság büntetést követel. Ha bűnt követsz el, megfizetsz az időért. Ha megszeged Isten törvényeit, Isten büntetéséért fizetsz meg. A Biblia szerint „a bűn fizetsége a halál, Isten ingyen ajándéka azonban az örök élet Krisztus Jézus, a mi Urunk által” (Róm 6,23 NLT).

Más szavakkal: valakinek fizetnie kell mindazért a rosszért, amit az életed során tettél. És itt mondta Isten, hogy „Megteszem!” A színre lépett. Jézus Krisztust – Istent emberi alakban – a földre küldte. Valójában azt mondta: „Megfizetem a bűneidet.”

A halála és feltámadása megnyitotta az üdvösség kapuját. Amikor Jézus meghalt a kereszten, mindent, amit valaha rosszul tettél és mindent, amit valaha meg fogsz tenni, megfizetett. „Fiának vére által megszabadultunk bűneinktől. Isten túláradó jósága következtében megbocsátja hibáinkat” (Ef 1,7 GW).

Jézus a kereszthalála révén két dolgot mutatott:

1. Mennyibe került a megváltásod. A legmagasabb ár, amit bármiért adhatsz, ha az életedet adod érte. Ezt tette Jézus. A kegyelem ingyenes, de nem olcsó.

2. Mennyire vagy értékes Isten számára. Annyit érsz Istennek, hogy Jézus önként halt meg a kereszten érted.

Talán azt gondolod, hogy értéktelen vagy a dolgok miatt, amiket rosszul tettél. Jézus azonban azt mondja, hogy „Nem! Értékes vagy! Hajlandó voltam az életemet adni a bűneid váltságaként.”

Jézus a kereszten a kitárt karjaival mintha azt mondta volna: „Hajlandó vagyok meghalni érted, mert ennyit jelentesz nekem!”

Egy jó példa és a bölcs tanítások nem voltak elegendőek a bűneid lefedésére. Szükséged volt Megváltóra, és Jézus eléggé szeretett téged, hogy a Megváltód legyen. Ha még nem fogadtad el a megváltását, akkor itt az ideje!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Vannak, akik Jézust egyszerűen bölcs tanítónak vagy jó példának tartják. Miért helytelenek ezek a gondolatok?
  • Milyen módon fizetsz még meg a bűneidért annak ellenére, hogy Jézus a halálával és feltámadásával már kifizette bűneid adósságát?
  • Jézus számára annyira értékes vagy, hogy hajlandó volt meghalni érted. Ennek tudata hogyan befolyásolhatja a mindennapi életedet?

Bízz Jézusban mint Megváltóban!

Lehet, hogy Jézusra mint tanárra tekintettél, vagy megpróbáltad követni a példáját – de bíztál-e benne mint Megváltódban? Ha ma készen állsz bízni benne, akkor imádkozz így:

„Atyám! Köszönöm, hogy szeretsz, és azt, hogy lehetővé teszed, hogy veled legyek az örökkévalóságban. Bevallom, nem érdemlem meg. Vétkeztem ellened, és önző vágyaim szerint éltem. A bűneim miatt szükségem van Megváltóra. Köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy fizesse meg bűneimet azzal, hogy meghal helyettem.”

„Jézusom! Ma el akarlak fogadni Uramként és Megváltómként. Köszönöm, hogy felszabadítottál az ítélet alól, és felkínáltad az újrakezdést. Köszönöm, hogy örök életet adtál nekem. De leginkább azt köszönöm, hogy ennyire szeretsz engem. Jézusom! Szeretném, hogy ettől a naptól kezdve az Uram, életem irányítója légy! Ámen!"

(Daily Hope by Rick Warren, 2021.03.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása