Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Használod-e a lelki ajándékaidat arra, hogy megáldj másokat?

2021. április 30. 03:00 - Anika Enikő

20210430.jpg

„Különböző szellemi ajándékok vannak, de ugyanaz a Szellem adja azokat. Különböző szolgálati utak vannak, és mégis ugyanazt az Urat szolgálják. Különböző munkatípusok vannak, hogy tegyük, de ugyanaz az Isten alkot minden ajándékot minden személyben” (1Kor 12,4–6 GW).

Amikor tudod, hogy kivé formáltak, akkor tudod, hogy milyennek kellene lenned, és elkezdhetsz erre koncentrálni, és jobban kihasználni az életedet.

Abban a pillanatban, amikor lélekben kezdesz járni, és elkezded követni Jézust, azt mondod: „Én Isten útját fogom járni, nem a saját utamat. Hagyom, hogy irányítsa az életemet. Isten szándékát akarom követni, nem a saját céljaimat. Megteszem mindazt, amiért teremtett engem.”

Miután megtetted ezt a lépést, Isten négy dolgot tesz érted: megbocsát neked, örök életet ad, Szentlelkét kitölti rád, és különleges képességekkel ruház fel téged.

A Biblia ezeket a különleges képességeket lelki ajándékoknak nevezi, és ezek különböznek az anyagi, illetve a kézzel fogható ajándékoktól. Ezek jelentik mindazokat a képességeket, melyekre szükséged van, hogy el tudd végezni azt a munkát, amit Isten neked szánt. A legtöbb hívő ember nem tudja, hogy rendelkezik lelki ajándékokkal, leszámítva azt amilyenek. Pedig neked vannak lelki ajándékaid!

Pál első levele a korinthusiakhoz 12. fejezetének 4–6. verseiben ez áll„Különböző szellemi ajándékok vannak, de ugyanaz a Szellem adja azokat. Különböző szolgálati utak vannak, és mégis ugyanazt az Urat szolgálják. Különböző munkatípusok vannak, hogy tegyük, de ugyanaz az Isten alkot minden ajándékot minden személyben” (1Kor 12,4–6 GW)

Istennek terve van az életeddel, és a tőle kapott lelki ajándékaid az eszközeid arra, hogy megtedd mindazt, amire kér. Isten soha nem kéri tőled azt, hogy valami olyan dolgot tegyél, amihez nem adott neked képességet. Abban a percben kapod meg ezt a lelki ajándékot, amikor befogadod Jézust. Nem választhatod ki az ajándékodat. Nem érdemelheted ki az ajándékodat.

Előnyödre és hasznodra szolgál. A lelki ajándékaidat azért kaptad, hogy azokkal segíts másoknak. A gyülekezetben a többiek azért kapták lelki ajándékaikat, hogy neked segítsenek.

Amikor használod ezeket az ajándékaidat, a gyülekezeti tagok áldottak lesznek, és amikor fejlesztjük és használjuk is a lelki ajándékainkat, akkor mindannyian áldottak leszünk.

Hogy a legtöbbet kihozz az életedből, és megkapd az áldást, szükséges megismerned, hogy Isten kivé alkotott téged, és hogy milyen lelki ajándékokkal ruházott fel. Holnap beszélünk többet erről.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan használod fel lelki ajándékait arra, hogy betöltsd azt a szerepet, amelyet Isten szánt neked a gyülekezetedben?
  • Miért fontos, hogy más emberek segítsenek lelki ajándékaid azonosításában és fejlesztésében?
  • Milyen módon áldottak meg téged mások lelki ajándékaikkal?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.04.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása