Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten jó, még akkor is, ha fájdalmaid vannak

2021. augusztus 18. 03:00 - Ivanyina Krisztina

Úton a lelki érettség felé 8 | Budai Református Gyülekezet

„»Az én gondolataim nem hasonlítanak a ti gondolataitokra« – mondja az ÚR. »És az én útjaim messze túlmutatnak azon, amit el tudsz képzelni. Mert ahogy a mennyek magasabbak a földnél, úgy az én útjaim magasabbak a ti útjaitoknál, és gondolataim magasabbak a ti gondolataitoknál«” (Ézs 55,8–9 NLT).

Valószínűleg többször előfordult már, hogy imádkoztál valamiért, és Isten nem úgy válaszolt, ahogy akartad, vagy úgy érezted, hogy egyáltalán nem válaszol.

Ez azt jelenti, hogy az imádság nem működik? Nem, mert már többször is láthattad, hogy működik. Ez azt jelenti, hogy Isten nem jóságos? Nem. Isten jó, akár vannak fájdalmaid, akár nincsenek. Azt jelenti, hogy abba kell hagynod az imádkozást? Nem! Isten nem egy automata, és az imádság sem fájdalomcsillapító. Isten nem garantált fájdalommentes életet számunkra.

Amikor fájdalmas időszakon mész keresztül, és imádkozol, de nem érkezik válasz az imáidra, ne add fel! A feladatod az, hogy folytasd az imádkozást, és bízz Istenben, mert tudod, hogy minden, amit tesz és megenged az életedben, azt jóra fogja fordítani. Isten egy jóságos Atya, még akkor is, amikor fájdalmaid vannak.

Ha egy orvos elvégez rajtad egy műtétet, az fájdalommal jár. De ha az a műtét megmenti az életedet, akkor nem azt fogod mondani, hogy az orvos rossz, hanem rájössz, hogy a fájdalmas beavatkozás megmentette az életedet.

Amikor Isten nem azonnal vet véget a szenvedéseidnek, azzal ezt mondja neked: „Ez a fájdalom soknak tűnhet. De az én kegyelmem elegendő számodra.”

Sok fájdalom volt az életemben. És az igazság az, hogy szinte minden, amit megtanultam az életben, az a fájdalmakon keresztül történt. Ennek az az oka, hogy Istent jobban érdekli, hogy jellemes emberré tegyen, mint az, hogy kényelmessé tegye az életem. Istent jobban érdekli, hogy jellemes férfivá vagy nővé tegyen, mint az, hogy kényelmessé tegye az életed. Ha sosem élnél át fájdalmakat vagy nehézségeket az életben, akkor nem válnál éretté. Akkor tudod meg, hogy csak Istenre van szükséged, amikor nincs senkid, csak Isten.

„»Az én gondolataim nem hasonlítanak a ti gondolataitokra« – mondja az ÚR. »És az én útjaim messze túlmutatnak azon, amit el tudsz képzelni. Mert ahogy a mennyek magasabbak a földnél, úgy az én útjaim magasabbak a ti útjaitoknál, és gondolataim magasabbak a ti gondolataitoknál«” (Ézs 55,8–9 NLT).

Isten jót akar számodra, még annál is jobbat, mint amit te. Fogsz benne bízni? 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Mikor növekedtél lelkileg valami fájdalmas tapasztalaton keresztül? 
  • Mit gondolsz, miért tudunk többet tanulni magunkról és Istenről a fájdalmas időszakokban, mint akkor, amikor minden jól megy az életünkben?
  • Melyik az az imád, amelyikről úgy hiszed, hogy Isten még nem válaszolta meg? Mit gondolsz, a fizikai megszabaduláson kívül még mit akarhat Isten, hogy nyerj ebből a tapasztalatból? 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.08.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása