Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az áttöréshez összpontosíts továbbra is Istenre!

2021. szeptember 14. 03:00 - csmsdvd

makk_hajtas.jpg

„Megijedt Jósáfát, és az ÚRhoz imádkozott útmutatásért” (2Krón 20,3 GNT).

Krízishelyzetben teljesen természetes elmondani Istennek, min megyünk keresztül, és kérni az Ő segítségét. Azt szeretné, ha úgy beszélnél hozzá, hogy a teljes szívedet kiöntöd neki. Azonban jó, ha nem azzal kezded az imádságot, hogy mit szeretnél. Azt akarja, hogy először fókuszálj Őrá.

Amikor három ellenséges nemzet elhatározta, hogy Jósáfát király és Izráel ellen vonul, a király tudta, hogy nem tudja legyőzni a túlerőt, ezért elkezdett imádkozni. Az ő imája jó minta arra, hogyan kezdj imádkozni úgy, hogy Istenre fókuszálsz.

Először is emlékeztesd magad Isten nagyságára!

Jósáfát így imádkozott: „URam, őseink Istene, Te uralkodsz a mennyben a világ minden népén. Erős vagy és hatalmas, és senki sem állhat meg veled szemben” (2Krón 20,6 GNT).

Amikor olyan dologért imádkozol, amit nem tudsz befolyásolni, ne a problémára összpontosíts! Figyelj inkább  Isten nagyságára! Minél hatalmasabbnak látod Istent, annál kisebbnek fog tűnni a problémád.

Ezután emlékeztesd magad arra, hogy Isten mindenható!

„Amikor a te néped, Izráel, letelepedett ezen a földön, te űzted ki ennek az országnak a lakóit, és örökre odaadtad azt barátod, Ábrahám utódainak" (2Krón 20,7 GNT).

Amikor rájössz, hogy Istené minden hatalom a világon, akkor nyugodtan bízhatsz benne. Ahogy imádkozol, gondolj vissza arra, hogy Isten hogyan segített már korábban neked vagy az ismerőseidnek vagy a Bibliában szereplő személyeknek.

Azután emlékeztesd Istent az ígéreteire!

Jósáfát emlékeztette Istent, hogy Izráelnek  azt ígérte, hogy az a föld örökké az övék lesz. Isten neked is tett ígéreteket. Sőt, több ezer ígéret van számodra a Bibliában! Amikor a gyerekeink emlékeztetnek a nekik tett ígéreteinkre, annak nem mindig örülünk. Isten viszont szereti, ha emlékezteted arra, amit megígért.

Végül kérdd Istent, hogy adjon áttörést!

Jósáfát ezt mondta, amikor ellenséggel nézett szembe: „Istenünk, ítéld meg őket! Mert nincs erőnk ezzel a nagy tömeggel szemben, amely ellenünk támad. Nem tudjuk, mit tegyünk, és tőled várjuk a segítséget” (2Krón 20,12 GNT).

Ne csak azt kérdd Istentől, hogy áldja meg életed! Figyelj Őrá, és mondd el neki pontosan, hogy mire van szükséged az áttöréshez. Ezután látni fogod, hogy megadja, amire szükséged van, ahogy Jósáfátnak is megadta.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Kivel beszélsz először, amikor megoldhatatlan problémával szembesülsz? Mikor fordulsz Istenhez a problémáiddal?
  • Életed milyen területén szeretnéd, ha Isten igazi áttörést hozna?
  • Hogyan tudhatod meg, hogy mit ígért meg neked Isten az ő Igéjében?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.07.)

(GNT: Az angol Good News Translation bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása