Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Merj nagyot álmodni!

2022. március 06. 03:00 - Lilla:)

hot-air-balloon-2411851_1280.jpg

„Isten bármire képes, tudjátok, hogy sokkal többre képes, mint amit el tudtok képzelni, hinni vagy kérni a legvadabb álmaitokban.” (Ef 3,20 The Message)

Isten mindenkinek különböző álmokat ad, így minden tervét végre tudja hajtani a világon. Ezért van az, hogy valami iránt szenvedélyesen rajongsz, más dolog iránt viszont abszolút nem. Isten arra teremtett, hogy önmagad légy. Te pedig felelős vagy azért, hogy beteljesítsd azt az álmot, amit rád bízott.

Azonban honnan tudhatod, hogy egy álom Istentől való-e vagy sem? Két módon mondja el neked. Az egyik eset, hogy Istentől való álom valamilyen módon segít másoknak; nem önközpontú. A másik pedig, hogy Istentől kapott álom olyan hatalmas, hogy egyedül nem vagy képes véghez vinni. Ahogy Isten mondja: „Az álom, melyet neked tartogatok, olyan nagy, hogy kudarcra vagy ítélve, ha nem támaszkodsz rám.”

Sok ember tartózkodik attól, hogy nagyot álmodjon. Gyakran hallhatod tőlük az alábbi három dolgot:

1. „Nincsenek álmaim, mert rémisztőek.” Nos, ez csak természetes, hogy félelmetes. Ezért igényelnek hitet az álmok. Minden jelentős döntés, melyet az elmúlt több mint 40 évben meghoztam mint a Saddleback Gyülekezet pásztora, halálra rémítettek. Ezért nagyon régen úgy döntöttem, hogy nem alapozom az életem a félelemre, helyette inkább megteszem azokat a dolgokat, amelyektől félek.

Ez a bátorság. Ha nem félsz, nincs szükséged bátorságra. A bátorság nem a félelem hiánya. A bátorság az, amikor megteszed azt, amit Isten kér tőled, akkor is, ha az megrémít.

2. „Nem követem az álmaimat, mert nincs bennem nyugalom velük kapcsolatban.” Az az igazság, hogy addig nem is lesz békességed velük kapcsolatban, amíg nem teszed meg az első lépést feléjük. Isten nem ad megnyugvást, amíg nem indulsz el. Természetes, hogy vannak félelmeid, viszont amikor megteszed az első lépést a vízen és figyeled a hullámokat, megérkezik a békesség.

3. „Régen voltak álmaim, de sosem váltak valóra.” Ha Isten adott neked egy álmot, de még nem vált valóra, ne ess kétségbe! Mindig van késlekedés az álom és a beteljesedés között. Az a helyzet, hogy a késedelem az utazás velejárója, hiszen Isten arra használja, hogy építse a hited. Isten időzítése mindig tökéletes.

A Biblia azt mondja: „Isten bármire képes, tudjátok, hogy sokkal többre képes, mint amit el tudtok képzelni, hinni vagy kérni a legvadabb álmaitokban.” (Ef 3,20 The Message)

Isten használja az álmaidat — azokat is, amelyek rémisztőek, amelyekben nincs békességed és amelyek még nem történtek meg —, hogy növekedjen a hited, és csodálatos dolgokat cselekedjen.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az álmokról szóló fentebbi három állítás közül valamelyik már elhagyta a szádat?
  • Miért rajongsz szenvedélyesen? Az Istentől kapott álmodnak hogyan felel meg ez a szenvedély?
  • Voltak önközpontú álmaid? Mi valósult meg azok közül az álmok közül?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.02.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása