Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért oszd meg a Jézusban való reménységet?

2022. március 19. 03:00 - Ivanyina Krisztina

Élvezni az Istennel való kapcsolatot - Joyce Meyer Ministries - Magyar

”Gyertek, kövessetek engem, és én emberhalászokká teszlek titeket!” (Mt 4,19 NLT)

Isten elhívott, hogy tanúja legyél a világban. Azt várja tőled, hogy mondd el másoknak a Jézusba vetett reménységed. De sokan vannak olyanok, akiket én csak „sarkvidéki keresztényeknek” hívok. Nekik befagyott a szájuk, nem osztják meg a reménységet, és nem mondanak semmit Jézusról. De Jézus azt mondja: ”Ha nem vagy emberhalász, akkor nem követsz engem.”

Jézus ezt mondja: ”Gyertek, kövessetek engem, és én emberhalászokká teszlek titeket!” (Mt 4,19 NLT)

Miért akarja Isten, hogy megosszuk a reménységünket? Íme néhány ok:

Jézusra mindenkinek szüksége van. Jézus örömhíre jobb, mint bármilyen hír ezen a világon. Még a rák, az AIDS vagy bármely más betegség gyógymódjáról szóló hírnél is jobb. Amikor az embereket Jézushoz irányítod, örök életet ajánlasz fel nekik. Megmutatod nekik, hogyan nyerhetnek megbocsátását a múltjukra, hogyan kaphatnak életcélt, és hogyan lehet otthonuk a mennyben. Erre mindenkinek szüksége van! 

Jézus ezt parancsolja. A Jézustól kapott nagy küldetés egyértelmű: Menjetek tehát, és tegyetek tanítvánnyá minden népet!” (Mt 28,19 NLT) De ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, akkor néha jobban érdekel, hogy mások mit gondolnak, mint Isten. Inkább a saját hírneved miatt aggódsz, mint mások üdvösségéért. De Jézus azt parancsolja neked, hogy oszd meg a benned lévő reményt.

Szereted Istent és az embereket. A Biblia azt mondja: „Krisztus szeretete késztet minket, mivel meg vagyunk győződve arról, hogy (ő) mindenkiért meghalt.” (2Kor 5,14 NIV) Az emberek gyakran kérdezik tőlem: „Mi motivál évről évre a saddleback-i gyülekezetben?” Én erre ezt válaszolom: „Az, hogy teljes szívemből szeretem Jézus Krisztust, és szeretem az embereket.” Krisztus szeretete arra késztet, hogy beszéljek másoknak a benne rejlő reménységemről.

A mennyben jutalma kapsz. A példabeszédek könyve 11. fejezetének 30. verse azt mondja: „Az igaz gyümölcse életnek a fája, és a bölcs lelkeket nyer meg.” (NKJV) Akarsz gyümölcsöt teremni és bölcs lenni? Hozd az embereket Jézushoz! Szeretnél örökséget hagyni magad után? Tegyél azért, hogy az ismerőseid egy napon veled legyenek a mennyországban!

Most gondolj egy általad ismert olyan emberre, aki még nem ismeri Jézust! Imádkozz így: „Istenem, szeretném azt a kiváltságot, hogy ezt a személyt a te családodba hozhassam. Azt szeretném, hogy ő nekem köszönhetően legyen a mennyben. Kérlek, segíts, hogy többé ne tartsam magamban a reménységet!”

Most pedig menj, és mesélj nekik Jézusról! 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor voltál az életed során te is „sarkvidéki keresztény”? Ma is ilyen keresztény vagy? 
  • Mi akadályoz meg abban, hogy másoknak elmeséld Jézus örömhírét? 
  • Krisztus és más emberek iránti szereteted milyen módon ösztönöz arra, hogy megoszd a Jézusba vetett reménységed? 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.03.12.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása