Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az igazi boldogság szolgálatból fakad

2022. június 23. 03:00 - Besther

passion-gf4675d9b8_1920.jpg

"Aki meg akarja menteni az életét, elveszti azt. Csak azok tudják meg, hogy mit jelent igazán élni, akik elvesztik az életüket énértem és az evangéliumért. " (Márk 8,35, TLB fordítás)

Isten úgy alkotta meg az univerzumot, hogy a boldogság nem olyan dolgokból fakad, amiket ez a világ kínál.

A boldogság forrása a szolgálat! Isten úgy tervezett téged, hogy akkor légy a legboldogabb, amikor az életedet másért odaadod. Miért? Mert azt szeretné, ha olyan lennél, mint Ő. És Ő szeretetből önmagát adta. Az egész a szeretetről szól!

"Aki meg akarja menteni az életét, elveszti azt. Csak azok tudják meg, hogy mit jelent igazán élni, akik elvesztik az életüket énértem és az evangéliumért. " (Márk 8,35, TLB ford)

Ahhoz, hogy a szívedben boldogság legyen, gyakorolnod kell a szolgálatot és a nagylelkűséget minden nap.

A Máté Evangéliuma 20. részének 28. verse ezt mondja: "Még az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon másokat, és életét adja váltságul sokakért." (NLT ford.).

Jézus szolgálni és adni jött. Ez a két dolog több boldogságot hoz az életedbe, mint bármi más, és megmutatja azt is, hogy mit jelent Jézust követni. Ha nem szolgálsz és nem adsz, nem követed Jézust. Ez ennyire egyszerű.

Isten még az univerzumot is úgy alkotta  meg, hogy minél többet adsz magadból, annál többet ad neked Isten és annál áldottabb és boldogabb leszel.

Egyre nagylelkűbb leszel minden évben? Bőkezűbben bánsz az idén a saját erőforrásaiddal, mint tavaly? Vagy megrekedtél a nagylelkűségnek egy bizonyos szintjén és azon tűnődsz, hogy miért vagy boldogtalan?

A Filippibeliekhez írt levélben Pál ezt mondja: "A hitetek arra késztet benneteket, hogy ajánljátok fel életeteket áldozatul Isten szolgálatában. Ha az én saját véremet kell felajánlanom áldozatul a ti szolgálatotokkal, akkor boldog leszek és tele leszek örömmel veletek együtt. Ti is legyetek boldogok és legyetek tele örömmel velem együtt.(Filippiekhez 2,17-18, NCV ford).

A hited arra indít, hogy odaadd az életed áldozatként és szolgáld Istent azzal, hogy másoknak szolgálsz. Az élethosszig tartó boldogság két kulcsa az áldozathozatal és a szolgálat, amikor önzetlenül átadod életed az evangélium kedvéért.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi tesz téged a mindennapi életben a legboldogabbá?
  • Mikor tapasztaltad azt, hogy a szolgálatod vagy a nagylelkűséged miatt boldogságot éreztél?
  • Milyen konkrét módon szolgálhatsz ma egy másik embert?

Te már rábíztad életed Jézusra?

A Biblia azt mondja, csak Jézus Krisztus által juthatsz a mennybe, ha hiszel Istenben. Azt, hogy a mennybe juss, nem lehet kiérdemelni: "Kegyelemből van üdvösségetek, hit által – ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka – , és nem cselekedetek által, hogy senki ne dicsekedhessen." (Efézusiakhoz 2,8-9, NIV ford.).

Ha készen állsz megvallani a bűneidet és Jézusra bízni az életedet, akkor kezdd ezzel az imával:

"Drága Istenem, megígérted, hogy ha hiszek Jézusban, akkor megbocsátasz minden rosszat, amit valaha tettem, megtudom életem célját és egy napon befogadsz az örök mennyei otthonodba.

Megvallom bűnömet és alárendelem magam Jézusnak mint Megváltómnak és Uramnak. Jézus, követni és szolgálni akarlak Téged. Alázatosan neked ajánlom az életem, és kérlek, hogy ments meg és fogadj be a családodba. A te nevedben imádkozom. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.06.16.)   

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása