Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az időzítés a legfontosabb

2022. augusztus 19. 03:04 - Mapetso

football_1280.jpg"Mindennek megvan a megfelelő ideje és a megfelelő módja, de mi olyan keveset tudunk!" (Préd 8,6 GNT)

Az életed számos területén - az üzleti döntésektől a legszorosabb kapcsolataidig - az időzítés sokat számít. Krisztus követőjeként pedig döntő fontosságú, hogy Isten időzítésére figyelj.

Minden nagyszerű teljesítményhez időzítés is tartozik. Egy sikeres futball passzhoz hihetetlen időzítésre van szükség a balhátvéd és a csatár között. Az üzleti életben a jó időzítés jelenthetnek mindennél többet - különösen a munkaerő-felvétellel és a terjeszkedéssel kapcsolatos döntések. Ha pedig éneklünk, tudod te is, milyen fontos, hogy tartsuk az ütemet a többi zenésszel.

Sok évvel ezelőtt írtam egy könyvet A céltudatos egyház címmel. Az első fejezetben a vezetést a szörfözéshez hasonlítottam. Egyetlen szörfös sem mondja azt, hogy "Menjünk, csináljunk néhány hullámot!". A szörfösök nem tudnak hullámokat kelteni az óceánban. Erre csak Isten képes. A szörfösök várják a hullámokat, amelyeket Isten teremt.

Ez azt eredményezi, hogy a szörfösök sok időt töltenek várakozással. Néha meglátnak egy hullámot, és elengedik, mert tudják, hogy ez nem a megfelelő pillanat. Aztán a szörfös meglátja a megfelelő hullámot, egyre gyorsabban és gyorsabban kezd úszni a deszkával, elkapja a hullámot, meglovagolja a hullámot, és úgy száll le a hullámról, hogy nem bukik.

A szörfözés könnyűnek tűnik, de nagyon sok ügyességet igényel. Ugyanez igaz az életre is. Ki kell fejlesztened az időzítés képességét. A Biblia azt mondja a Prédikátor 8. fejezetének 6. versében: "Mindennek megvan a megfelelő ideje és a megfelelő módja, de mi olyan keveset tudunk!" (GNT fordítás).

Az életnek van egy ritmusa. Az, hogy megtanuljuk a megfelelő dolgot a megfelelő időben tenni, készséget igényel. A keresztények ezt a készséget gyakran "a Lélekben járás"-nak nevezik. Minél inkább gyarapodsz lélekben Krisztus követőjeként, annál jobban tudsz a Lélekben járni. Néha Isten Lelke arra késztet, hogy gyorsan fuss. Néha arra vezet, hogy lassan járj.

A következő napokban azt fogjuk megvizsgálni, hogy Isten mikor kívánja azt, hogy gyorsíts, és mikor azt, hogy lassíts. Élheted az életed, ha megpróbálod a saját hullámaidat kelteni. Vagy megtanulhatod meglátni és elkapni azokat a hullámokat, amelyeket Isten körülötted kelt.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor volt számodra az időzítés éppen megfelelő - akár egy üzleti döntésben, akár egy kapcsolatban? Mikor volt rossz?
  • Mikor próbáltad a saját hullámaidat kelteni az életben, ahelyett, hogy vártad volna, hogy Isten keltse a hullámokat? Mi volt az eredmény?
  • Érezted már, hogy Isten Lelkében jársz? Milyen érzés volt ez?

 

Rábíztad-e már Jézusra az életedet?

A Biblia azt mondja, hogy csak úgy juthatsz a mennybe, ha Istenben bízol az Ő Fia, Jézus Krisztus által. Nem érdemelheted ki, hogy a mennybe juss: "Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Ef 2,8-9 NIV).

Ha készen állsz arra, hogy megvalld a bűneidet, és Jézusra bízd az életedet, kezdd ezzel az imával:

"Édes Istenem, megígérted, hogy ha hiszek Jézusban, minden, amit valaha is rosszul tettem, megbocsátást nyer, megtanulom életem célját, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.

Megvallom bűneimet, és átadom magam Jézusnak, mint Megváltómnak és Uramnak. Jézus, téged akarlak követni és szolgálni. Alázatosan átadom neked az életemet, és arra kérlek, hogy ments meg engem, és fogadj be a családodba. A te nevedben imádkozom. Ámen."

Ha éppen most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd ezt velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.08.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása