Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hit és a kitartás kéz a kézben jár

2022. október 18. 03:00 - Erika1832


csapat01.jpg

"Mózes hit által hagyta el Egyiptomot, nem félt a király haragjától, hanem kitartott, mint aki látja a láthatatlan Istent" (Zsid 11,27)

Kultúránkban erős meggyőződés él azzal kapcsolatban, hogy ha valami jó érzéssel tölt el, azt nyugodtan megteheted. Ez a meggyőződés mindannyiunknál működik, akár akarjuk, akár nem. Azonban, ha hagyod, hogy a hangulataid manipuláljanak, akkor az érzéseid fogják irányítani életed.

Isten azt akarja, hogy másfajta életet élj – hitben élj, ne csak az érzelmekben. Az igazat megvallva nekem sincs, mindig kedvem a helyes dolgokat megcselekedni. Biztos vagyok benne, hogy ezzel te is így vagy. De Isten meg tudja adni neked azt a hitet, amely az érzések fölött áll.

Ha megfigyeled, látni fogod, hogy a sikeres emberek olyasmiket tesznek, amikhez nincs kedvük. Elegük van abból, hogy a megszokott módon "vigyék végig a mozdulatokat", és változtatni akarnak ezen. Olyan dolgokat tesznek, amikre mások nem hajlandóak.

Nem lehetsz olimpiai sportoló, ha nem szánsz plusz órákat az extra edzésekre. Nem válhatsz zeneművésszé, ha nem töltesz sok órát a gyakorlással.

Ugyanez érvényes az érett, istenfélő keresztényekre is. Ha Istennel való kapcsolatodat szeretnéd elmélyíteni, akkor időt kell töltened vele, még akkor is, ha nincs hozzá kedved. Ismersz olyan embereket, akik igazán élvezik az Istennel töltött időt? Ez azért van, mert kitartottak az Istennel való időtöltés mellett, még akkor is, ha nem volt hozzá kedvük.

A hit és a kitartás kéz a kézben járnak. A hit azt jelenti, hogy nem adod fel, még akkor sem, ha fáradt vagy. A hit azt jelenti, hogy egyszerűen nem hagyod abba. Amikor hitben élsz, akkor kitartasz.

Mózes nagyszerű példája volt a hithű kitartásban megélt életnek. A Zsidókhoz írt levél 11,27 azt mondja: "Mózes hit által hagyta el Egyiptomot, nem félt a király haragjától, hanem kitartott, mint aki látja a láthatatlan Istent." 

Mózes felismerte ezt a fontos igazságot: Csak akkor tudod elérni a lehetetlent, ha meglátod a láthatatlant.

Isten ad erőt a kitartáshoz. Erőt ad neked, hogy tovább dolgozz egy reménytelennek tűnő házasságon. Megadja neked az erőt, hogy összeszedd magad, ha elestél. Erőt adhat a folytatáshoz, amikor a csőd szélén állsz. Erőt fog adni, hogy kitarts a meggyőződésed mellett, amikor a körülötted lévők nyomást gyakorolnak rád, hogy add fel.

A hit kulcsa az, hogy kitartó légy. Tartsd a szemedet Istenen, ne a problémádon.

Isten ereje a folytatáshoz mindig a rendelkezésedre áll. Csak kérned kell tőle.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Van az életednek olyan területe, ahol nagy a kísértés arra, hogy feladd? Beszélj erről olyan emberekkel, akik törődnek veled!
  • Milyen akadály korlátozza az elszántságodat és a kitartásodat? Fizikai kimerültség? A csalódottság leküzdése? Batyu a múltadból?
  • Milyen új szokások segíthetnek legyőzni ezeket az akadályokat?

Hiszel Jézusban?

A Biblia azt mondja, hogy csak akkor juthatunk el a mennybe, ha bízunk Istenben az Ő Fia, Jézus Krisztus által. Nem érdemelhetjük ki az utat a mennybe: "Kegyelemből üdvözültetek, hit által – és ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka – nem cselekedetek által, hogy senki ne dicsekedhessen." (Ef. 2,8-9 NIV).

Ha készen állsz arra, hogy elfogadd Isten ajándékát, és bízz Jézusban, kezdd ezzel az imával:

"Drága Istenem, megígérted, hogy ha hiszek Jézusban, akkor minden, amit valaha is rosszul tettem, megbocsáttatik, meg fogom ismerni életem célját, és egy napon befogadsz örök mennyei otthonodba.

Megvallom bűnömet, és alárendelem magam Jézusnak, mint Megváltómnak és Uramnak. Jézusom, követni akarlak téged és szolgálni akarok neked. Alázatosan elkötelezem neked az életemet, és arra kérlek, hogy ments meg és fogadj be családodba. A te nevedben imádkozom. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imát, kérlek írj nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com e-mail címre. Szeretnék néhány kiadványt küldeni neked ingyenesen, ami támogatni tud a továbbiakban.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.10.11.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!
Címkék: hit kitartás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása