Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem számít, hogy mennyire szúrtad el, Isten kegyelmet kínál

2022. október 26. 03:00 - Lilla:)

 ocean-2777839_1920.jpg

"Amikor megjelent a mi üdvözítő Istenünk jósága és emberszeretete, nem az általunk véghezvitt igaz cselekedetekért, hanem az ő irgalmából üdvözített minket újjászülő és megújító fürdője a Szentlélek által" (Tit 3,4-5.)

Nem számít, hogy min mész keresztül; reménységgel élhetsz. Ez a Biblia állandó jó híre.

Péter apostol első levelének első részében öt okot találhatunk arra, hogy miért élhetünk reménységgel. Tegnap megnéztük az első okot: Isten már az előtt téged választott, hogy te mellette döntöttél volna.

Ma megnézzük a következőt: Isten mindig áldással és kegyelemmel bánik veled.

Péter ezt írja azoknak, akik már hisznek: "Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjászült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre" (1Pt 1,3)

Itt Péter nem csak elmondja, hogy Isten kegyelmes, hanem egyúttal dicsőíti is Őt "nagy irgalmáértt".

Minél inkább felismered Isten kegyelmét és áldásait, ezek annál jobban lenyűgözhetnek téged - csak úgy, mint Pétert. Mert ezt egyáltalán nem érdemeljük meg. Ez nem olyan, amiért megdolgozhatsz vagy fizethetsz. Ez ingyenes ajándék.

Isten kegyelmének oka az irántad való szeretete. És te nem tehetsz semmit azért, hogy Ő jobban szeressen annál, mint ahogy most. Épp úgy, mint ahogy azt sem tudod elérni, hogy kevésbé szeressen. Ez azt jelenti, hogy kegyelme irántad sohasem változik.

Isten Szava, a Biblia, azt mondja: "Amikor megjelent a mi üdvözítő Istenünk jósága és emberszeretete, nem az általunk véghezvitt igaz cselekedetekért, hanem az ő irgalmából üdvözített minket újjászülő és megújító fürdője a Szentlélek által" (Tit 3,4-5.)

Különösen fontos, hogy ezt megértsd. Amikor hívőként hibát követsz el, Isten nem lesz rád dühös. Isten nem akar majd kevésbé veled lenni, és nem kezd el azon gondolkodni, hogyan büntethetne ezért.

Isten a következőt teszi: folytonosan ontja rád kegyelmét. Miért? Mert téged Jézus Krisztus vére védelmez, amióta elfogadtad őt Megmentődnek.

Jézus miatt Isten minden alkalommal kegyelemmel válaszol, amikor elrontasz valamit. És ez adhat reményt számodra.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Sokak számára nehéz elfogadni Isten áldását és kegyelmét. Mit gondolsz, miért?
  • Gyakran hallani Isten feltétel nélküli szeretetéről. Milyen érzéssel tölt el téged, hogy Isten kegyelme is feltétel nélküli?
  • Ki az életedben, akinek hallania kellene Isten áldásairól és kegyelméről? Hogyan oszthatnád meg vele ezt az üzenetet ezen a héten?

Bízol már Jézusban, mint megváltódban?

A Biblia azt mondja, hogy csak úgy juthatsz a mennybe, ha hiszel Istenben és fiában, Jézus Krisztusban. Nem érdemelheted ki Isten szeretetét, sem nem dolgozhatsz meg azért, hogy a mennybe kerülj. A Biblia azt mondja, hogy "Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Ef 2,8-9.)

Ha még nem hiszel Jézusban és nem döntöttél az Ő követése mellett, miért várnál tovább? Ha készen állsz átlépni ezt a vonalat és Jézus Krisztus mellett dönteni, akkor mondd el ezt az imát:

"Drága Jézus, megígérted, hogy ha hiszek benned, minden bűnöm megbocsájtást nyer, megtalálom életem célját, és egy napon befogadsz engem örökkévaló otthonodba, a Mennyországba.

Megvallom a bűneimet és hiszek benned, mint Megmentőmben. Megígérted, hogy ha megvallom a bűneimet és hiszek benned, akkor megmentesz. Hiszek neked, amikor azt mondod, hogy a megmentésemet kegyelem által kapom, a hiten keresztül és nem pedig bármi más által, amit én tehetnék. Befogadlak életembe, mint Uramat. Ma életem minden részét a te irányításod alá rendelem.

Jézus, a te szeretetedben szeretnék nyugodni. Köszönöm, hogy nem kell érte megdolgozzak. Életem hátralévő részében magam helyett téged akarlak szolgálni. Alázatosan neked adom életemet, arra kérlek, hogy ments meg, és fogadj be családodba! A te nevedben imádkozom. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imát, akkor kérlek írj nekem egy (angol) e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, hogy küldhessek számodra egy ingyenes csomagot, ami segít majd a Jézussal közös utad megkezdésében.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.10.19.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása