Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért nézhetsz szembe a jövővel félelem nélkül?

2023. február 19. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„Bizony, a te jóságod és kitartó szereteted kísér életem minden napján, és örökké az Úr házában fogok lakni.” Zsolt 23,6 (NLT)

egyedul-istennel-hogyan-lepjunk-be-az-o-jelenletebe-1-1404x833.jpeg

Egy napon véget ér a földi életed, de nem ez lesz a vég számodra. Örökké két hely egyikén fogsz élni: a mennyországban vagy a pokolban. A tested meg fog halni, de te nem fogsz meghalni, mert örökkévalóságra teremtettek.

Meddig tart az örökkévalóság? Örökké!

A Biblia elmondja nekünk, miért kell a keresztényeknek a legbizakodóbbnak lenniük a jövőt illetően: „Ezért mindig bizakodunk, és tudjuk, hogy amíg otthon vagyunk a testben, távol vagyunk az Úrtól...Magabiztosak vagyunk, azt mondom, hogy szívesebben lennék távol a testtől, és otthon lennék az Úrnál” (2Kor 5:6,8 NIV).

Soha nem fogod tudni, hogyan kell igazán élni, amíg készen nem állsz a halálra. Csak egy bolond éli le az életet teljesen felkészületlenül valamire, amiről mindenki tudja, hogy elkerülhetetlen. 

Egyszer meg fogsz halni. Ha elfogadtad Krisztust, akkor a mennybe kerülsz, hogy „ örökké az ÚR házában élj ” (Zsolt 23,6 NLT). A mennyben megszabadulsz a fájdalomtól, bánattól, szenvedéstől, depressziótól és félelemtől. – Minden könnyet letöröl a szemükről. A halál végleg elmúlt – a könnyek eltűntek, a sírás, a fájdalom elmúlt – a dolgok első rendje elmúlt” (Jel 21,4 The Message).

A keresztények számára a halál áthelyezés, előléptetés. A jobb dolgok felé haladás, ahol nincs több probléma.

Ezek az igazságok mindent megváltoztatnak a számodra! Ez nem jelenti azt, hogy az élet könnyű lesz. És azt sem, hogy mindig boldog leszel, vagy mindig tudod, mit kell tenned, vagy hogy soha többé nem fogsz vétkezni.

De ez azt jelenti, hogy félelem nélkül nézhetsz szembe a jövővel. Isten gondoskodott a legnagyobb problémádról, az üdvösségedről. Soha nem fog elhagyni téged, és örökké vele fogsz élni!

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Hogyan tükröződik a jövőbe vetett bizalmad az életedben?
  • Amikor Jézus egyik követője meghal, miért lehet reményünk a gyászunkban?
  • Szerinted milyen lesz a mennyország? A Biblia szerint milyen lesz a mennyország?

 Hol töltöd az örökkévalóságot?

A Biblia azt mondja, hogy csak úgy juthatsz a mennybe, ha Istenben bízol az ő Fiában, Jézus Krisztusban. Nem a saját érdemeid miatt jutsz a mennybe: „Kegyelemből üdvözültetek, hit által – és ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka – nem cselekedetek által, hogy senki ne dicsekedhessen” (Ef 2,8-9 NIV).

Ha készen állsz arra, hogy életed Jézusnak szenteld, kezdd ezzel az imával:

Drága Istenem! Megígérted, hogy ha hiszek Fiadban, Jézus Krisztusban, minden bűnt és rosszat, amit valaha tettem, megbocsátod, megismerem életem célját, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.

Bevallom, hogy vétkeztem, kérlek, bocsáss meg nekem. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye a bűneimet, és hogy Te feltámasztottad Őt. Bízni akarok Jézusban mint Megváltómban, és a mai naptól fogva követni akarom Őt. Irányítsd életemet és segíts teljesíteni akaratodat! Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha elmondtad ezt az imádságot és elfogadtad Jézust, kérlek küldj egy e-mailt (angolul) a Rick@PastorRick.com címre, és írd meg nekem. Szeretnék néhány ingyenes kiadványt küldeni, amik segítenek neked a Jézussal elkezdett utad kezdetén.

(Daily Hope by Rick Warren, 2023.02.12)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása