Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten terve mindig jó, de nem mindig kényelmes

2023. december 25. 03:00 - BlaZsu

napirembethl_1.png

„Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből származott, hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt. És történt, hogy amíg ott voltak, eljött szülésének ideje” 

Lk 2,4-6

Isten jót tervezett az életeddel, minden a te javadat szolgálja. Ebben a tervben szeretet van! Ami nem jelenti azt, hogy fájdalommentes, vagy mindig kellemes lesz.

Jézus születésénél ugyanez volt a helyzet. A körülmények aligha voltak kényelmesek Mária és József számára. A Bibliából tudjuk, hogy „Történt pedig azokban a napokban, hogy Augusztusz császár rendeletet adott ki: írják össze az egész földet. ... Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből származott, hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt. És történt, hogy amíg ott voltak, eljött szülésének ideje. (Lk 2,1, 4-6)

Mária és József, a szülők, miközben a gyermeket, Isten Fiát várták, arról értesültek, hogy a császár népszámlálást rendelt el, és ehhez mindenkinek vissza kell mennie ősei városába.

Gondoljunk csak bele: ha holnap a kormány rendelkezése szerint minden egyes embernek vissza kellene mennie abba a városba, ahol született – ráadásul mindenkinek egyszerre - az káoszt okozna! Egyetlen szabad hely sem lenne a repülőgépeken, vonatokon. Minden autópályán dugó lenne. Ez a rendelet hatalmas stresszt és kényelmetlenséget okozna.

Képzeljük el mindezt a várandósság kilencedik hónapjában. Mennyire kényelmetlen lenne szamárháton utazni egy másik városba mindenórás terhesen! Mária ezt tette. Aztán, amikor végre Betlehembe ért, egy istállóban, állatok között kellett világra hoznia a gyermekét.

Jézus születésének körülményei nagyon kényelmetlenek voltak, azonban Isten tervébe pontosan beleillettek. Már régen megjósolták, hogy Jézus Betlehemben fog megszületni. A kellemetlenségek, amelyek odavezették őket, egy nagyobb terv részei voltak. Olyan hatalmas, csodálatos tervé, amelyről József és Mária álmodni sem mertek!

Ők ketten a kellemetlenségek és a félelmeik ellenére is bíztak Istenben. Te is bízhatsz abban, hogy minden, amit Isten megenged az életedben, azért történik, mert ő tudja a legjobban, mi válik a javadra. Lehet, hogy kellemetlen, nem-szeretem dolgokat használ fel arra, hogy eljuttasson oda, ahol lenned kell, akár fizikailag, akár lelkileg, de mindig, minden a te javadat szolgálja, és a céljait munkálja ki az életedben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A te életedben milyen kellemetlenségeket használt Isten arra, hogy eljuttasson oda, ahová el kellett jutnod?
  • Mit gondolsz, milyen jellemvonásokat igyekszik Isten kifejleszteni benned, amikor akadályokkal és kellemetlenségekkel kell szembenézned?
  • Tudod, mi életed célja - az ok, amiért Isten erre a Földre teremtett téged? Hogyan gondoskodott arról, hogy megtudd és beteljesítsd az Ő veled kapcsolatos célját?

 

(*Daily Hope by Rick Warren, 2023.12.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása