Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan imádkozzunk öt dimenzióban

2024. szeptember 28. 03:00 - R.K.A.

2024_09_21_kep.jpg„Adjátok át magatokat, minden egyes részeteket Istennek, mint akik a halálból életre keltetek, és legyetek eszközök Isten kezében, hogy az ő jó céljaira használjon benneteket.” Róm 6,13 (TLB fordítás)

Mivel Isten többdimenziós, ezért az imáid se legyenek egydimenziósak. Öt dimenziója van az életünknek, amelyekért imádkozhatunk.

Amikor imádkozol, nézz hátrafelé, a keresztre.

Jó, ha a kereszttel kezded az imádat, mert ez segíti a hálás hozzáállást. Amikor arra gondolsz, hogy Jézus meghalt érted a kereszten, ez arra emlékeztet, hogy Isten milyen mélyen szeret téged, milyen nagy volt a bűneid ára, és hogy teljes mértékben megbocsátott neked. „Mert tudjátok, hogy Isten váltságdíjat fizetett értetek, hogy megmentsen benneteket. … És nem puszta arannyal vagy ezüsttel fizetett, amelyek elveszítik az értéküket, hanem Krisztusnak, Isten bűntelen, szeplőtelen Bárányának a drága vérével” (1Pt 1,18-19 NLT fordítás).

Amikor imádkozol, nézz felfelé, szerető Atyádra.

Az, ahogyan Istent látod, életed minden területét befolyásolja, beleértve azt is, hogy imáid gyümölcsözőek lesznek-e vagy sem. Ha csak egyetlen dolgon változtatsz az imáidban, kezdd el Istent „Atyának” szólítani. Ezáltal jobban megértheted, hogy mennyire szeret téged, és hogyan munkálkodik a javadra. Pál rómaiakhoz írott levele 8. fejezetének 16-17. verseiben olvassuk: „Maga a Lélek tesz bizonyságot a mi lelkünkkel együtt arról, hogy valóban Isten gyermekei vagyunk. Ha pedig az Ő gyermekei vagyunk, akkor az örökösei is.” (NLT fordítás).

Amikor imádkozol, nézz befelé, a benned élő Jézusra.

Jézus benned él, és az Atya Isten feltétel nélkül elfogad téged. Ez ad szabadságot és bátorságot ahhoz, hogy szembenézz a hibáiddal. Mielőtt jobbá válhatnál, előbb be kell ismerned, ami rossz. „Vizsgáljátok meg magatokat, hogy meggyőződjetek arról, szilárdak vagytok-e a hitben. Ne csak sodródjatok, mindent magától értetődőnek véve. Vizsgáljátok meg magatokat rendszeresen” (2Kor 13,5 MSG fordítás).

Amikor imádkozol, kérd a Szentlelket, hogy használjon téged.

Ahelyett, hogy panaszkodnál vagy ítélkeznél a világ felett, csak mondd: „Szentlélek, mutasd meg nekem, mi a baj, és hogyan tudok változtatni rajta. Használj engem.” Amikor elérhetővé teszed magad Isten számára, Ő használni fog téged az Ő javára. A Bibliában ezt olvassuk: „Adjátok át magatokat, minden egyes részeteket Istennek, mint akik a halálból életre keltetek, és legyetek eszközök Isten kezében, hogy az ő jó céljaira használjon benneteket.” (Róm 6,13 TLB).

Amikor imádkozol, tekints hittel előre a jövődbe.

A szülők szeretik hallgatni, amikor a gyermekeik az álmaikról beszélnek – és Isten is szereti! Mesélj Istennek a gondolataidról, az ötleteidről és az álmaidról. Ő egy jó Atya, aki várja, hogy beszélgess vele. „Meg vagyok győződve arról, hogy Isten, aki elkezdte bennetek a jó munkát, folytatni fogja, amíg el nem végzi azt a Krisztus Jézus napjára” (Fil 1,6 GNT fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan fejleszti a hálás hozzáállást, ha az imádságodban arra összpontosítasz, amit Jézus tett a kereszten?
  • Úgy hangzanak az imáid, mintha egy gyermek beszélne a szerető Atyjához? Miért igen vagy miért nem?
  • Hogyan változtathatja meg a világ problémáiért való imádkozásod átalakítása azt, ahogyan a világban cselekszel és szolgálsz másoknak?

 A legfontosabb ima, amit elmondhatsz.

A Bibliában ezt olvassuk: „Kegyelemből van üdvösségetek, hit által és ez nem magatoktól van, hanem Isten ajándéka , nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék” (Ef 2,8-9 NIV).

Készen állsz elfogadni Isten ajándékát, a Jézus Krisztus általi üdvösséget? Ha igen, akkor mondd el ezt az imát:

„Drága Jézusom, nem akarom, hogy a bűneim többé elválasszanak Tőled. Megígérted, hogy ha hiszek benned, akkor minden, amit valaha is rosszul tettem, megbocsátást nyer, felismerem az életem célját, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.

„Megvallom a bűneimet, és hiszem, hogy te vagy az én Megváltóm. Megígérted, hogy ha megvallom a bűneimet és bízom benned, megmenekülök. Uramként befogadlak az életembe. Ma átadom az életem minden részét a Te irányításodnak.

„Úgy akarok élni, ahogyan Te teremtettél engem, és arra akarom használni az életem hátralévő részét, hogy Neked szolgáljak, ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Neked ajánlom az életemet, és arra kérlek, hogy ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2024.09.21.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása