Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szerezd vissza az örömödet!

2013. július 04. 03:00 - magyarosijulia

„Az Isten országa nem evés és ivás, hanem jóság, békesség és a Szentlélekben való öröm.” (Róma 14,17 NLT fordítás)

joy_1.jpg

Te mit veszítesz el a legkönnyebben? A szemüveged? A kulcsaidat? Az eszedet?

A legegyszerűbb elveszíteni az örömöt. Elég egy telefonhívás vagy egy e-mail, egy levél vagy egy beszélgetés, és már el is veszett. Megnézel egy tévé reklámot és elszáll az örömöd. A világon az örömöt lehet a legkönnyebben elveszíteni. És nagyon sok ember számtalan körülményben arra törekszik, hogy megfosszon az örömtől.

Amikor Isten gyermekei nincsenek megtelve örömmel, rossz színben tüntetik fel Istent. A zsémbes keresztyének rossz tanúk. Úgy néznek ki, mint akit ecetben kereszteltek, mert soha nem mosolyognak. És ez rossz fényt vet Istenre.

Miért? Mert Isten azt szeretné, hogy a magatartásunkkal tanúskodjunk Róla.

A Biblia azt mondja, hogy a keresztyén életet össze lehet foglalni három szóban: jóság, békesség és öröm. A Róma 14,17-ben így írja: „Az Isten országa nem evés és ivás, hanem jóság, békesség és a Szentlélekben való öröm.” (NLT fordítás)

De az igazság az, hogy rettenetesen gyorsan és százféleképpen elveszítheted az örömödet. Számtalan örömgyilkos és ünneprontó van az életben, ami elrabolja az örömöt, és egy olyan pontra juthatsz, mint Jeremiás, Isten egyik prófétája, aki ezt mondta Siralmaiban: „Semmi öröm nem maradt a szívünkben.” (JSir 5,15)

Nem tudom, hogy te így érzel-e ma, de ha valaha átéltél egy olyan időszakot, amikor azt érezted, hogy elveszítetted a szikrát és már nem vagy olyan közel Istenhez, amennyire voltál és csak haladsz át az életen, tudnod kell, hogy nagyon könnyen vissza is szerezheted az örömödet.

Szóval, hogyan tudod visszaszerezni az örömödet?

Első lépésként be kell ismerned, hogy elvesztetted.

Egyszerűen nézz vissza a múltadba és kérdezd meg magadtól: Volt olyan időszak az életedben, amikor közelebb voltál Istenhez, mint most? Volt olyan időszak az életedben, amikor nagyobb örömöt leltél az Úrban, mint most?

Most pedig itt az idő, hogy változtass! De azzal kell kezdened, hogy beismered, hogy elveszítetted azt, ami megvolt a múltban. Kérd Istent, hiszen Ő vár, hogy segíthessen rajtad! Dávid így imádkozott a 51. zsoltár 14. versében: „Vidámíts meg újra szabadításoddal.” (ÚF)

Beszéljünk róla:

  • Gondolj arra az időszakra az életedben, amikor nagyobb örömöt leltél az Úrban, mint most. Mi volt akkor másképp a lelki fejlődésedben és a csendességedben?
  • Melyek azok a dolgok, amelyek elrabolják az örömödet? Változtatnak bármit is ezek a dolgok Istennel kapcsolatban? Változtathatnak-e bármit azon, hogy te mennyire szereted Őt és bízol Benne?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.06.27)

Szólj hozzá!
Címkék: öröm

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása