Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Add Jézusnak az álmaidat!

2014. január 11. 03:00 - eflidi

„Megtanultam, hogyan éljek bármilyen helyzetben, attól függetlenül, hogy tele van a gyomrom vagy éhezek, sok mindenem van vagy kevesem. Mindent megtehetek Krisztus által, aki megerősít.” (Fil 4,12-13 NLT fordítás)

40 (3).jpg

Addig nem válthatnak valóra az álmaid, míg meg nem tanulod feladni őket. Lehet, hogy ellentmondásosnak tűnik, de ez az igazság.

Mindig az a legbiztonságosabb döntés az álmaidat illetően, ha Jézus kezébe teszed le őket. Amint azt már sokszor megtapasztaltam a saját életemben és mások életében is, Isten gyakran az alábbi hat szakaszon vezet át:

  1. Isten ad egy álmot.
  2. Eldöntöd, hogy követed azt az álmot.
  3. Késik a beteljesülése.
  4. Akadályokba ütközik.
  5. Zsákutcába kerül az álmod.
  6. Isten teljesíti az álmodat.

Miközben a szakaszok alatt az álmod elérésén fáradozol, Isten benned munkálkodik. Mindenekelőtt azt szeretné elérni, hogy bízz benne. Pál apostol ezt így fogalmazza meg: "Megtanultam, hogyan éljek bármilyen helyzetben, attól függetlenül, hogy tele van a gyomrom vagy éhezek, sok mindenem van vagy kevesem. Mindent megtehetek Krisztus által, aki megerősít.” (Fil 4,12-13 NLT fordítás)

A Biblia félreérthetetlenül a tudomásunkra hozza, hogy bármit megtehetünk – Isten segítségével. Ahhoz, hogy elérd az Istentől kapott álmaidat, sokkal többre van szükséged a pozitív gondolkodásmódnál, mégpedig Isten erejére.

Sokan sorban olvassák a motivációs könyveket, mégsem haladnak előre, hogy elérjék az álmaikat. Mindannyiunknak Isten természetfeletti erejére van szüksége.

A saját erődből igyekszel elérni az álmaidat? Ha igen, biztosítlak, hogy nem fogod elérni – legalábbis ami az igazán fontos céljaidat illeti. Nem lesz olyan szél, ami előrehajtsa életed hajóját.

Add át álmaidat Istennek! Hagyd, hogy Ő valóra váltsa őket!

Beszéljünk róla:

  • Miért olyan nehéz elengedni és Jézusnak adni az álmainkat? Mitől tartunk ilyenkor?
  • Mit jelent átadni Jézusnak az álmainkat?
  • Álmaid melyik részét nem adtad még át neki?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.01.04)

2 komment
Címkék: álom

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seres Sándorné 2014.01.12. 16:07:43

Azt nem tudom, hogy hogyan tudom átadni Istennek az álmaimat, vagyis mit tegyek, hogy tényleg el tudjam engedni.
Mert a számmal mondom, hogy átadom az álmaimat, de közben érzem, hogy továbbra is az álmom foglalkoztat, ebből gondolom, hogy a szívemből még nem adtam át.
Hosszú évek óta az az álmom, hogy a Testvérem megszabaduljon az alkohol rabságából, ezért imádkozok oly sokszor. Tele vagyok várakozással, és amikor szembesülök, hogy már megint tök részeg a Testvérem, azt hiszem, hogy belehalok. A szüleink is alkoholisták voltak, és rettegéssel tölt el, hogy a Testvérem is ugyan olyan állapotban van. A felesége, és a gyerekei már nagyon szóba sem állnak vele. Ez is nagyon fáj, és nagyon nehezen viselem. Nem tudom, hogy mit tegyek. Köszönöm: Seresné

Sanyee 2014.01.15. 21:14:06

Kedves Hölgyem!
Együttérzéssel olvastam sorait, valóban nehéz helyzet lehet. Csak bátorítani tudom, hogy ne adja fel az imádságot testvéréért, és próbálja meg lelkipásztor, lelkimunkás, esetleg az egészségügy segítségét kérni a kérdésben. Természetesen, nagyon valószínű, hogy ezekkel a lehetőségekkel már próbálkozott, mindenesetre, ahogyan az áhítatban is olvasható: az Istentől kapott álmaink beteljesülése gyakran akadályokon és zsákutcákon át vezet. Kívánom, kívánjuk, hogy Ő adjon bölcsességet és kitartást ebben a szituációban!
süti beállítások módosítása