Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Imádkozz: Istenem, segíts hogy kitartsak, hogy ne adjam fel!

2015. május 11. 03:00 - gyanus

"Ne fáradjunk el a jó cselekvésében, mert a megfelelő időben élvezni fogjuk a munkánk gyümölcsét, ha nem adjuk fel." (Galata 6:9 NIV)

discouraged-man.jpg
Amikor az életben késnek a dolgok, ne bátortalanodj el. Tarts ki. Ne add fel!

Az Izráeliek feladták, ezért nem jutottak be az Igérte Földjére. 4 Mózes 14:2-4-ben azt olvassuk, hogy: "Az összes Izráeli zúgolódott Mózes ellen... "Bárcsak meghaltunk volna Egyiptomban!... Választanunk kellene egy vezetőt és visszamenni Egyiptomba."" (NIV fordítás) Feladták az álmukat. Megmenekültek 400 év rabszolgaságból, de azután vissza akartak menni, mert várniuk kellett.

Mint az Izráeliek, néhány ember szívesebben élne rabszolgaságban, minthogy szembe nézzen a szabadsággal kapcsolatos félelemmel. Nem hajlandók tovább menni és dolgozni a problémán, ameddig rendbe nem teszik. Fel akarják adni. Megelégszenek a középszerűséggel az életben.

Ne elégedj meg kevesebbel, mint Isten legjobb tervével életedre. Ha ez azt jelenti, hogy keresztül kell menned a konfliktusok alagútján, menj át rajta. Az alagút közepén sötét lesz, és vissza akarsz majd fordúlni a világosba, de tovább kell menned, ameddig ki nem jössz a másik oldalon a fénybe.

Ahelyett, hogy elbátortalanodnál, légy kitartó és imádkozz!

Galata 6:9-ben azt olvassuk, hogy "Ne fáradjunk el a jó cselekvésében, mert a megfelelő időben élvezni fogjuk a munkánk gyümölcsét, ha nem adjuk fel."

Ez az aratás törvénye: Mindig van egy szünet a vetés és aratás között. Vetsz az egyik évszakban, és egy másikban aratsz. Isten látni szeretné, hogy folytatod-e a földművelést, ültetést, és vetést. Ha látja életedben a kitartást, akkor elhozza az aratást. Nem fog rögtön eljönni, mert az értelmetlen lenne, ha rögtön elhozná az aratást - a jellemed nem fejlődne és a hited sem erősödne.

Jézus azt mondja Lukács 18:1-ben, hogy "Mindig imádkozzatok, és soha ne csüggedjetek el". (Phillips fordítás)

Ez a kettő lehetőséged van az életben: Imádkozol folyamatosan, vagy elcsüggedsz. Mindig tenni fogod egyiket, vagy másikat. Ha folyamatosan imádkozol, akkor nem fogsz elbátortalanodni. Ha nem imádkozol folyamatosan, el fogsz csüggedni. El fogsz bátortalanodni a problémák miatt, amelyekkel szembenézel az életedben - akár a munkában, az iskolában, vagy a családodban vannak azok. Ki kell tartanod az imádkozásban!

Mit imádkozol az életed várakozó szakaszaiban? Imádkozz, hogy "Segíts nekem kitartani, és add, hogy ne adjam fel." Isten hallani fog, és segíteni fog. Nem vagy egyedül, ezért nem kell elbátortalanodnod, akkor sem, ha valami késik az életedben.

Beszéljetek róla

  • Milyen leckéket tanultál meg amíg késett valami az életedben? Hogyan tudod alkalmazni ezt a leckét, az álmaid elérésével kapcsolatban?
  • Mit jelent folyamatosan imádkozni, vagy "mindig imádkozni"? Hogyan lehetséges ezt tenni?
  • Hogyan mutatta meg neked Isten a múltban, hogy Ő hűséges? Emlékeztesd magad azokra az élményekre, amikor elkezdenéd kétségbe vonni az Ő hűségét, a várakozás idején.   

 
*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.05.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása