Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Add át az álmod Jézusnak!

2016. április 09. 03:00 - K. Juc

“Megtanultam a titkát, hogy miként éljek minden szituációban; akár teli gyomorral, akár üressel; akár sokkal akár kevéssel. Mert mindenre képes vagyok a Krisztus által aki engem megerősít" (Filippi 4:12b-13 NLT fordítás)

Addig nem fogod elérni az álmod, amíg nem tudod azt feladni. Nem hangzik logikusan, de így igaz.

A legbiztonságosabb döntés az álmoddal kapcsolatban mindig az, ha átadod azt Jézusnak. Isten rendszerint hat különböző szakaszon viszi végig az álmod. Már több százszor láttam, ahogy ezt teszi a saját életemben, és még többször mások életében.

  • 1. szakasz: Isten ad egy álmot.
  • 2. szakasz: Eldöntöd, hogy megvalósítod azt.
  • 3. szakasz: Az álom beteljesedése késik.
  • 4. szakasz: A megvalósulás nehézségekbe ütközik.
  • 5. szakasz: Az álmod zsákutcába jut.
  • 6. szakasz: Isten megvalósítja az álmod.

Amíg ezeken az állomásokon keresztül az álmod megvalósításán dolgozol, addig Isten rajtad dolgozik. Ő mindenekelőtt azt szeretné, ha bíznál benne. Pál apostol így fogalmazott: „Megtanultam a titkát, hogy miként éljek minden szituációban; akár teli gyomorral, akár üressel; akár sokkal akár kevéssel. Mert mindenre képes vagyok a Krisztus által aki engem megerősít!” (Filippi 4:12b-13, NLT fordítás)

A Biblia kihangsúlyozza, hogy mindenre képes vagy - Isten segítségével. Az Istentől kapott álmaid megvalósításához azonban sokkal többre lesz szükséged a pozitív gondolkodásnál. Isten erejére kell támaszkodnod.

Sokan sorra olvasták már a motivációs könyveket, mégsem jutottak közelebb az álmuk megvalósításához. Azért nem, mert Isten természetfeletti erejére van szükségünk.

Eddig a saját erődből próbáltál álmaid hajójára felszállni? Ha igen, akkor biztosítalak róla, hogy nem jutsz sehová – legalábbis nem azokkal az álmokkal, amelyek az életedben igazán számítanak. Nincs szél, amit befoghatnál.

Add át az álmaidat Istennek! Hagyd, hogy felruházza őket erővel!

Beszéljetek róla:

  • Miért olyan nehéz belegondolni abba, hogy átadjuk az álmainkat Jézusnak? Mit gondolsz, mitől félünk?
  • Mit jelent átadni Jézusnak az álmainkat?
  • Az álmod melyik részét nem adtad még át Jézusnak?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016. 04. 02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása