Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mi a te napi kenyered?

2016. június 18. 11:00 - Bolbásné Viola

„Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely az Úr szájából származik." (5Mózes 8,3b NLT fordítás)

Amikor Jézus azt mondja, így imádkozzunk: „Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma", akkor sokkal többről beszél, mint csupán a napi kenyérről. A Bibliában a kenyér négy dolgot képvisel:

1. Az élet szükségleteit. Ez Isten gazdasága. Isten azt mondja, „Én gondoskodom róla. Te összegyűjtöd." Amikor imádkozol, „Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma", ez nem azt jelenti, hogy a fotelben ücsörögve várakozol, hogy Isten pénzt dobjon hozzád. Dolgoznod kell! Még az izraelitáknak is ki kellett menni összegyűjteni a mannát. A munka része Isten céljának az életedben. Építi a jellemet. A Példabeszédek 14,23 mondja, „A kemény munka mindig kifizetődő; az üres beszéd nem tesz kenyeret az asztalra." (MSG fordítás).

2. Isten Igéjét. A Biblia szellemi eledel. A kenyér a Szentírást szimbolizálja. A Biblia azt mondja: „Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, ami az Úr szájából származik." (5Mózes 8,3b NLT fordítás). Amikor Izrael fiai az Ígéret Földje felé tartottak, Isten mannát hullatott a Mennyből az embereknek, akiknek össze kellett azt gyűjteni, mert nem volt más ennivalójuk. Isten adta nekik ezt a kenyeret, hogy megtanítsa őket, hogy többre van szüksége az embernek a kenyérnél az élethez. Az igazi élet azáltal jön, hogy az Úr minden Igéjével táplálkozunk. Nemcsak fizikai táplálékra van szükséged, hanem szellemire is.

3. Isten családját és a közösséget. Az 1Korinthus 10,16-ban a Biblia azt mondja: „A kenyér, amelyet megtörünk, nem az Krisztus testében való osztozást jelenti-e?“ (AMP fordítás). A kenyér egy metafora Isten családjára. Szükséged van Isten népére az életedben! Akár van fizikai családod, akár nincs. Isten akarja, hogy az Ő családjának - ami a Gyülekezet - a része legyél, mert ez örökké tart. Ez a közösség helye.

4. A megváltást. Jézus a kenyeret választotta arra, hogy bemutassa az Ő áldozatát az Úrvacsorában. Minden alkalommal, amikor vesszük a kenyeret és isszuk a bort vagy gyümölcslevet, emlékeztet minket Isten hatalmas szeretetére irántunk és arra az áldozatra, amit Ő hozott értünk, hogy a Mennybe mehessünk.

Bármilyen szükségben is legyél - fizikai, érzelmi, kapcsolati vagy szellemi - Isten gondoskodni fog róla, ha Rá bízod magad. Imádkozz így ma: „Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma", és bízz Istenben, hogy gondoskodni fog rólad minden tekintetben.

Beszéljetek róla:

  • Megértve ezeket a szimbólumokat, hogyan tudnál még konkrétabban imádkozni, amikor azt kéred „Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma"?
  • Miként „táplálja" Isten Igéje a szellemi növekedésedet?
  • Hogyan tükrözi az életed azt, hogy szükséged van Isten gondoskodására, Igéjére, családjára és megváltására ahhoz, hogy élj?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.06.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása