Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne csak beszélj róla - tegyél érte!

2017. szeptember 10. 03:00 - Molyhoslepke

“A kemény munka értékes, de az üres beszéd szegénnyé tesz” (Példabeszédek 14:23)

Kimondott szavaid közvetlen kapcsolatban vannak szíveddel.

Azt ejted ki a szádon, ami a szíveden van. Ha dühhel van tele a szíved, azt mondod ki, ha depresszió borítja a szíved, annak megfelelően beszélsz. Ha örömteli a szíved, örömedet fejezed ki a beszédedben.

A Márk 13:20 versben ezt olvassuk: “Szeresd Isten teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből!” Másképp ezt így fogalmazhatjuk meg: szeresd Istent szavaiddal, érzéseiddel, gondolataiddal és cselekedeteiddel. Isten beszélő, érző, gondolkodó, cselekvő lénynek teremtett.

A szívből élő emberek számára kihívást jelent csendben maradni. Igen beszédesek.Ha ilyen vagy,szükséged van arra, hogy kimondd, ami foglalkoztat. El kell mondanod mindezt az embereknek. Az ilyen személyiségek szeretnek történeteket mesélni, szeretnek leülni társalogni - különösen érzelmi témákról.

A világnak szüksége van kommunikáló emberekre. Szükség van rájuk, hogy beszélgetéseket kezdeményezzenek, irányítsanak és megfogalmazzák, mit éreznek a többiek. Fontos, hogy legyenek tanárok, tanácsadók, coach-ok - hogy tanítsanak és irányt mutassanak, de szükség van humoristákra, prédikátorokra is. Egyszerűen a boldogulásunk kulcsát jelentik azok az emberek, akik verbális tálentummal rendelkeznek.

Ám Isten a következő figyelmeztetést szánja az ilyen embereknek: “cselekedned is kell!” A Példabeszédek 14:23 így fogalmaz: “A kemény munka értékes, de az üres beszéd szegénnyé tesz”. Ez azt jelenti, hogy haladnod kell. Sokan nem haladják túl a megbeszélés szintjét. Mi a terved az életeddel? Mondhatod, hogy “erről beszélek”. ...de mióta beszélsz róla? “Három éve.” Mikor kezdesz hát neki a megvalósításnak?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az, amiről hetek, sőt hónapok óta csak beszélsz?
  • Haladnod kell előre. Milyen lépéseket tehetsz ennek érdekében? (Ne csak mondd, tedd is meg!)
  • Ki az, aki felelősségre vonhat Istennek a haladásodról tett ígéreteid megtartásában?

 

Daily hope by Rick Warren (2017.09.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása