Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten úgy teremtett, hogy másokra is szükséged legyen

2018. január 30. 03:00 - Anika Enikő

“Mert Krisztus illeszti és kapcsolja össze a test különböző részeit. Minden rész a saját speciális feladatát végzi, és ez segít a többi résznek növekedni.” (Efézus 4:16, NLT fordítás)

Vannak dolgok, amiket egyedül nem fogsz tudni megtanulni, csak közösségben. Ahhoz, hogy kifejlődjenek és növekedjenek a benned rejlő lehetőségek, másoktól kell tanulnod.

A megbocsátást például csak kapcsolatokban fogod tudni megtanulni. Egyedül erre nem vagy képes. A hűséget és a szeretetet is csak kapcsolatokban lehet megtanulni. A kedvességet, a könyörületességet és az önzetlenséget sem tudjuk mások nélkül megtanulni.

Tulajdonképpen a legfontosabb dolgokhoz, amit meg kell tanulnunk az életben, szükséges, hogy kapcsolatban álljunk más emberekkel. Egyedül ez nem lehetséges. Ha fejleszteni szeretnéd a benned rejlő lehetőségeket, akkor tanulnod kell másoktól.

Mi a legjobb hely erre? Isten családja. Krisztus teste, az egyház.

Az Efézus 4:16 ezt mondja: "Isten illeszti és kapcsolja össze a test különböző részeit. Minden rész a saját speciális feladatát végzi, és ez segít a többi résznek növekedni.” (NLT ford.)

Szükséged van azokra az emberekre, akiket Isten az életedbe helyezett. És nekik is szükségük van rád! Isten úgy alkotott meg bennünket, hogy szükségünk legyen egymásra és tanuljunk egymástól, hogy olyan emberekké legyünk, amilyenekké Ő teremtett bennünket.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen fontos dolgokat tanultál meg a házicsoportban?
  • Mit gondolsz, Isten miért alkotott meg bennünket úgy, hogy közösségben éljünk és ott tanuljunk meg dolgokat? Mit mond ez el Isten természetéről?
  • Milyen szerepet adott Isten neked a gyülekezetben, az egyházban? Ha nem tudod, akkor vajon milyen lépéseket kellene megtenned ahhoz, hogy felfedezd, mi lehet ez a szerep vagy feladat a számodra?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.01.23)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása