Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Összpontosíts a láthatatlanra!

2018. április 11. 03:00 - FodorImi

A látható dolgok nem maradnak meg örökké, a láthatatlanok azonban örökkévalók. Ezért tartjuk tekintetünket a nem látható dolgokon.” (2 Korinthus 4:18 – CEV fordítás)

Minday, amit magad körül látsz, ideiglenes. Az épület, amelyben élsz, a számítógép vagy a mobiltelefon, amit használsu, sőt még a tested is egy napon eltűnik a létezésből. Mégis, amit nem láthatsz, az örökre megmarad.

És ezek a dolgok számítanak igazán.

A Biblia azt mondja a 2 Korinthus 4:18-ban: „A látható dolgok nem maradnak meg örökké, a láthatatlanok azonban örökkévalók. Ezért tartjuk tekintetünket a nem látható dolgokon.”

A szellemi valóság sokkal valóságosabb, mint a fizikai. Ezért szükséges a szellemi dolgokra összpontosítani – arra, ami igazán valóságos. Van öt szellemi igazság, melyet mindannyiunknak a szívünkre kell vennünk.

  • Isten azért alkotott téged, hogy szeressen. (ld. Jeremiás 31:3) Isten arra teremtett, hogy szeressen, és azt akarja, hogy tanuld meg viszont szeretni Őt. Ez a legfontosabb valóság az életedben.
  • Az örökkévalóság számára lettél teremtve. (ld. Prédikátor 3:11) Billy Graham evangélista, aki februárban hunyt el, a halálról így beszélt: „Egy napon hallod vagy olvasod, hogy Billy Graham meghalt. Ne hidd el ezeket a szavakat. Sokkal inkább élni fogok, mint most. Éppen csak megváltozik a címem. Isten jelenlétébe fogok menni.
  • Isten két örökkévaló helyet készített. Mind a Menny, mind a Pokol valóságos, szószerinti hely. Nem csak „létezési állapot”.
  • Neked kell választanod, hol akarod tölteni az örökkévalóságot. Egy napon nem csak úgy véletlenül találod magad a Pokolban. Azért leszel ott, mert elutasítottad Jézust és azt, hogy vele töltsd az örökkévalóságot a mennyben. Ha Jézust teszed az életed urává, akkor vele fogod tölteni az örökkévalóságot a Mennyben. Ha úgy döntesz, hogy elutasítod Jézust, akkor a Pokolban töltöd az örökkévalóságot. Nincs középút, nincs más választásod.
  • Nincs második esélyed a választásra. A választásodnak időkorlátja van. Az egész életed rendelkezésre áll, hogy dönts, azonban nem tudhatod, meddig tart az életed a Földön. A halál után nem változtathatod meg a véleményed.

Az örök valóságnál semmi sem jelent többet. Az, hogy mit kezdesz ezzel az öt igazsággal, nem csak az örök sorsodat határozza meg, hanem átformálja az életed az örökkévalóság innenső oldalán is.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Miért fontos a nem látható dolgokon tartani a tekintetedet?
  • Melyek azok a szellemi valóságok, amelyekre fókuszálhatsz?
  • Mit gondolsz, miért ad Isten lehetőséget egész életünkben dönteni Jézus felől, de a halál után nem ad második esélyt a döntésre?

 

   * (Daily Hope by Rick Warren – 2018.04.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása