Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A te kedves, mégis erőteljes megmentőd

2018. december 27. 03:00 - FAmelita

"Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR? Ő a földkerekség teremtője, nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen. Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. " (Ézsaiás 40:28-29 )

Tudtad, hogy évezredekkel mielőtt megszülettél Isten már tudta mire van szükséged?

Isten tudta, hogy szükséged lesz extra erőre ahhoz, hogy ne add fel.

Isten tudta, hogy szükséged lesz egy olyan erős megváltóra, akit még a Tejút-rendszer sem tarthat vissza.

Isten tudta, hogy olyan megmentőre van szükséged, aki annyira törődő és gyengéd, hogy hozzá fordulsz majd a fájdalom és szenvedés idején.

Századokkal Jézus születése előtt Ézsaiás próféta már bejelentette, hogy Isten a fiát ide küldi a Földre. 700 évvel az első igazi karácsony előtt.

Azt mondta róla, hogy a megváltónak erősnek és emberinek kell lennie, elég erősnek, hogy megmentsen és mégis szeressen és törődjön velünk.

A leglenyűgözőbb viszont az, hogy Isten azt mondta személyes kapcsolata lesz velünk.

Ez egy elképesztő jövendölés.

Az Ézsaiás 40-ben Isten azt mondja:

"Magas hegyre menj föl, ki örömhírt viszel Sionnak, kiálts erős hangon, ki örömhírt viszel Jeruzsálemnek! Kiálts, ne félj! Mondd Júda városainak: Itt van Istenetek! Az én Uram, az ÚR jön hatalommal, karja uralkodik. Vele jön szerzeménye, előtte jön, amiért fáradozott. Mint pásztor, úgy legelteti nyáját, karjára gyűjti a bárányokat, ölébe veszi őket, az anyajuhokat szelíden terelgeti." (Ézsaiás 40:9-11)

Ézsaiás ismét Jézusról beszél de nem csak a kedvességéről, ha nem hatalmas erejéről is.

"A népek olyanok előtte, mint egy vízcsepp a vödörben, annyit érnek, mint egy porszem a mérlegserpenyőn, a szigetek egy homokszemnek számítanak." (Ézsaiás 40:15)

Majd Ézsaiás személyes hangvételre vált és elkezdi alkalmazni a Jézusban való reménységet az életünkben a mai napon.

"Tekintsetek föl a magasba, és nézzétek: ki teremtette az ott levőket? Előhívja seregüket szám szerint, néven szólítja mindnyájukat. Olyan hatalmas és erőteljes, hogy egy sem mert hiányozni.Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR? Ő a földkerekség teremtője, nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen. Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi." (Ézsaiás 40:26,28-29)

Nem tudhatom, hogy milyen problémákkal kell szembe nézned most Karácsonykor. Nem tudhatom milyen terheket cipelsz. Ahogyan azt sem, hogy milyen gyászt, kétségbeesést, zavarodottságot érzel most, de egy valamit tudok.

Hogy a te Alkotód itt van neked, aki olyan elsöprő erejű, mint a szökőár, és olyan gyengéd, mint egy kis baba, aki 2000 évvel ezelőtt már megszületett egy jászolban.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Gondolj egy olyan problémára az életedben, amivel most kell szembe nézned és az Isten segítségét kívánja. Szerinted, hogyan tud ez a probléma közelebb vinni Istenhez?
  • Hogyan tud kiemelkedően fontos lenni a problémák idején, hogy ismered Isten gyengédségét?
  • Mit érzel akkor, amikor realizálódik benned, hogy Isten már tudta minden szükségedet jóval azelőtt, hogy megszülettél, és már jó előre el is küldte ezért neked Jézust, hogy odaadja neked ezeknek a szükségeknek a kielégítését Ő benne?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.12.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása