Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Íme ahogy Isten az ösvényen tart

2019. március 21. 03:00 - Anika Enikő

“ Igaz ösvényen vezet engem az ő nevéért.” (Zsoltárok 23:3)

 

Az élet kezdetekből és állomásokból áll.

Amikor a munkatársaim közül kettőjükkel túrázni voltunk, észrevettem, hogy mindkettőnknek voltak kezdetei és megállásai a túra során. Megálltunk megnézni valamit az ösvényen, majd újrakezdtük. Megnéztük az útvonaltérképet; majd megálltunk pihenni. 

Az életünk útján nem vagyunk mindig mozgásban; hiszen mindig lesznek benne kezdetek és megállók. Tulajdonképpen, vannak olyan dolog, amiket abba kell hagynunk, és más dolgok, amikbe bele kell kezdenünk. Amikor nyilávánvalóvá válnak  számodra, hogy melyek is ezek, akkor készen fogsz állni, hogy meglásd az Istentől kapott jeleket, hiszen Ő az ő jóságából fakadóan, mindent előre elkészített.

Ha Dávid ma írná a Zsoltárok 23:3at, akkor lehet, hogy azt mondaná: “Isten a pályán tart.

A Jó Pásztor nem csak táplál bennünket; hanem vezet is. Nem csupán kijavít bennünket, hanem irányít is.

Akkor lehet, hogy a következőkön töprengsz: Vajon miért olyan nehéz rájönnöd, hogy Isten mit szeretne az életeddel? Vagy: Miért tűnik úgy, hogy Isten terve el van rejtve?  Vajon Isten bújócskázik velem? Isten vajon élvezi, hogy összezavar? Természetesen a válasz mindezekre az, hogy nem.

Isten mindannyiunknak adott útleírást; ami a Biblia. És iránytűt is; ami a lelkiismeretünk. Sőt Isten még egy személyre szóló tanácsadót is adott, aki a Szenlélek. Nyilvánvaló, hogy Isten az igazság útján akar vezetni bennünket. Ezt fontos megérteni, mert Isten soha nem akarta, hogy nélküle lépj és saját magad találd ki, és találd meg az utad az életben.

Az, hogy hogyan veszel részt egy misszióban, és hogy az mennyire lesz sikeres, ezek mind Isten felelősségének a körébe tartoznak. A te felelősséged az, hogy keresed az ő vezetését, és engedelmeskedj az iránynak.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Korábban, amikor döntést hoztál az életedben, honnan tudtad, hogy az összhangban van-e Isten akaratában, vagy sem?
  • Másként tekintesz-e Isten akaratára, ennek az áhitatnak az elolvasásáa után?
  • Mit gondolsz, hogy mi módon vezet a Szentlélek az igazságosság ösvényén?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.03.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása