Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor nem érzel szeretetet, válaszd a cselekvő szeretetet

2019. május 21. 03:00 - Erika1832

„Bízzatok Istenben mindenkor. Mondjátok el neki minden bajotokat, mert Isten a mi oltalmunk.” (Zsolt. 62:8, NCV fordítás)

isten_szeretete.jpg

A mai üzenet szerzője Tom Holladay, aki a Sabbleback Gyülekezet  tanító lelkésze.

Mit kezdesz a csalódásokból eredő érzéseiddel? Nem söpörheted őket a szőnyeg alá, mert egy másik helyen biztosan előbukkannak.

Bízz Istenben, és mondd el neki minden bajodat, mert ő a te  védelmeződ.

Mondd meg neki, hogy dühös, vagy csalódott vagy, esetleg, hogy nem érzel semmit. Amikor ez történik veled,  és úgy érzed, hogy elveszítetted a szeretetet, menj oda Istenhez, és mond el neki mindezt – és bízz benne. A Zsidók 10:23 azt tanítja, "Bízhatunk Istenben, hogy ő megteszi, amit megígért." (NCV fordítás). És az Ő ígérete az, hogy az Ő szeretetét kitölti a szívünkbe.

A szeretet egy érzés, de ugyanakkor egy cselekedet is, és amikor úgy érzed, hogy valaki irányába elvesztetted a szeretetet, akkor indult el a cselekvő szeretet irányába. Ez segíteni fog neked abban, hogy visszanyerd a szeretet érzését is. Azt gondolod, hogy ez képmutatás?  Nem, ez azt jelenti, hogy emberek vagyunk. Mindannyian megtapasztaljuk, hogy valaki felé elveszítjük a szeretetnek az érzését. Általában ez akkor történik meg velünk, amikor a helyett, hogy megbeszélnénk és nyíltan szembenéznék egy problémával, úgy döntünk, hogy inkább elfogadjuk és vele élünk.

Kezdd elmondani a problémával kapcsolatos érzéseidet Istennek. Ő csak ezután adhat neked bátorságot ahhoz, hogy a szeretteiddel is meg tudd beszélni az adott problémát. Amint így teszel, Isten elkezdi helyreállítani a szeretet érzését benned az adott személy iránt. Azt teszi, amit a Jeremiás siralmai 5:21 mond: "Fordíts minket  meg, és  téríts vissza minket újra! Ez a mi egyetlen reményünk! Add vissza nekünk azt az örömöt, ami korábban is a miénk volt!" (TLB fordítás).

Én is így imádkozom érted. Akár  férj vagy, vagy feleség, és arra van szükséged, hogy elengedj egy  csalódást, vagy félreértést, vagy arra van szükséged, hogy elfogadd a egy közeli barátodnak  a véleménykülönbségét – azért imádkozom, hogy Isten kezdje el visszahozni az örömöd. De ez egy folyamat, és ez akkor kezdődik, amikor úgy döntesz, hogy bízol Istenben annyira, hogy elmondod neki az érzéseidet.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

• Miért gondolod, hogy Isten azt akarja, hogy beszélj az érzéseidről vele, amikor ő már úgyis tudja, hogy hogyan érzel?
• Milyen csalódást kellene elmondanod ma Istennek?
• Hogyan segít a belénk töltött isteni szeretet abban, hogy másokat szeressünk?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.05.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása