Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tanuld meg, hogyan járhatsz szelíden Jézussal!

2019. július 14. 03:00 - Ivanyina Krisztina

 

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek” (Mt 11,2829). 

A szelídség a gyakorlatban is fontos. Konfliktusokat hárít el. Kritikákat semmisít meg. A szelídség meggyőző. Vonzó. Szeretetet kommunikál. 

A legfontosabb, hogy a szelídség olyanná tesz, mint Jézus. Máté evangéliuma 11. fejezetének 28–29. versei azt mondják: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek.”

Várj! Ez azt jelenti, hogy az életedben lévő stressz és nyomás felfedi, hogy nem vagy szelíd? Igen. Mivel a Biblia azt mondja, hogy minél szelídebb leszel, annál inkább hasonlóvá válsz Krisztushoz.

Szeretnél békességben élni? Szeretnél olyanná válni, mint Jézus? Nem sétálhatsz csak úgy ki az ajtón, és erőltetheted magadra, hogy szelíd legyél. A szelídséget nem tudod előállítani, hiszen legbelül még mindig stressz alatt leszel. Ennek belső „munkának” kell lennie. Ez Isten Szellemének a gyümölcse benned. (Lásd: Gal 5,22–23)

Jézus gyengéd és alázatos. Ha megosztod vele bűneidet, akkor szoros kapcsolatban fogsz járni vele. Megtanulod, hogyan légy szelídebb és alázatosabb, ő nyugalmat és békét ad neked, nem pedig stresszt és nyomást.

 Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mit jelent az, hogy Jézus igáját magadra veszed?
  • Használtad valaha is azt a felmenést magadra, hogy te "nem vagy egy alázatos ember"? Milyen más tanult tulajdonságokat kezelünk néha úgy, mintha azok velünk születtek volna?
  • Hogyan látod a változást az életedben: alázatosabbá váltál mióta hívő lettél, és befogadtad a Szentlelket?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2019.07.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása