Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézussal járva szelídebb ember leszel

2019. július 15. 03:00 - Erika1832

 

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek” (Mt 11,28‒29).

A szelídség egy fontos emberi tulajdonság, melynek gyakorlati haszna van. Megszünteti a konfliktust. Hatástalanítja a kritikákat. Meggyőző. Rokonszenves. Szeretettel kommunikál.

A legfontosabb pedig, hogy a szelídség még inkább Jézushoz hasonlóvá tesz minket. A Máté 11,28‒29 azt mondja, hogy: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek.”

Várjunk csak! Ez azt jelenti, hogy a stressz és a nyomás, amit az életünk folyamán megtapasztalunk, az azt jelzik, hogy nem vagyunk szelídek? Igen. Mivel a Biblia azt állítja, hogy minél szelídebbek leszünk, annál inkább hasonlítunk Krisztusra, és annál nyugodtabbak is leszünk.

Békességet szeretnél?  Szeretnél, olyan lenni, mint Jézus? Ezt nem tudod megtenni azzal, hogy kisétálsz az otthonod ajtaján azzal az elhatározással, hogy mától szelíd leszel. A szelídséget nem tudod kimunkálni magadban, mert benned belül még mindig nyomás alatt leszel. Ez egy „belső” munka. Ez Isten Szellemének a benned elvégzett munkájának a gyümölcsének kell lennie.

Jézus szelíd és alázatos. Amikor megosztod vele a terhedet, egy szorosabb kapcsolatban fogsz vele járni. Megtanulod, hogyan legyél szelídebb és alázatosabb, és ő békességet és nyugalmat fog neked adni, nem stresszt és nyomást.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

• Mit jelent az, hogy Jézus igáját magadra veszed?
• Mondták már veled kapcsolatban kifogásként, hogy te „nem vagy egy szelíd ember"? Milyen más tanult tulajdonságokat kezelünk néha úgy, mintha azok magától értetődők lennének?
• Milyen változást tapasztalsz az életedben, beleérte azt, hogy szelídebb vagy, mióta hívő lettél, és vetted a Szent Szellemet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.07.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása