Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A pozitív ima erős kapcsolatokat eredményez

2021. január 29. 03:00 - gerbeaud

„És ez én imám: a szeretetetek egyre jobban bővelkedjen az ismeretekben és a belátás mélységében, hogy képesek legyetek felismerni azt, ami a legjobb, valamint tiszták és feddhetetlenek legyetek Krisztus napjára telve az igazságosság gyümölcsével, melyet Jézus Krisztus által hoztok Isten dicsőségére és dicsőítésére” (Fil 1,9–11 NIV).

Pál nemcsak imádkozott az életében lévő emberekért; ő örömmel imádkozott értük.

Valószínűleg vannak dolgok mások életében, amelyeken szeretnél megváltoztatni. Nem magadat akarod megváltoztatni; azt akarod, hogy ők változzanak meg. Mindig másokat akarunk megváltoztatni. De nem tudod.

Viszont imádkozhatsz, és hagyhatod, hogy Isten végezze el a munkáját másokban.

A pozitív imádság hatékonyabb, mint a pozitív gondolkodás. A világ minden pozitív gondolkodása nem változtatja meg házastársadat, gyermekedet, barátodat vagy a helyzetedet. A pozitív gondolkodás megváltoztathat téged, de senki mást nem fog megváltoztatni. A pozitív ima viszont változást hozhat valaki másban.

Hogyan lehet egy rossz kapcsolatot a leggyorsabban jóra fordítani? Kezdj el imádkozni a másik emberért! Ez megváltoztat téged, és megváltoztathatja a másik embert is.

Pál még azt is elmondta nekünk, hogyan imádkozzunk másokért: „És ez én imám: a szeretetetek egyre jobban bővelkedjen az ismeretekben és a belátás mélységében, hogy képesek legyetek felismerni azt, ami a legjobb, valamint tiszták és feddhetetlenek legyetek Krisztus napjára telve az igazságosság gyümölcsével, melyet Jézus Krisztus által hoztok Isten dicsőségére és dicsőítésére” (Fil 1,9–11 NIV).

Ezekből a versekből megtanulhatunk négyféleképpen imádkozni az életünkben lévő emberekért:

Imádkozz, hogy növekedjenek a szeretetben„És ez én imám: a szeretetetek egyre jobban bővelkedjen az ismeretekben és a belátás mélységében...”

Imádkozz, hogy bölcs döntéseket hozzanak: „...hogy képesek legyetek felismerni azt, ami a legjobb...”

Imádkozz, hogy feddhetetlenül éljenek: „...valamint tiszták és feddhetetlenek legyetek Krisztus napjára...”

Imádkozz, hogy Jézushoz hasonlóvá váljanak: „...telve az igazságosság gyümölcsével, melyet Jézus Krisztus által hoztok Isten dicsőségére és dicsőítésére.”

Imádkozd ezt magadért és az életedben bárki másért, és figyeld, Isten hogyan változtatja át a reménytelennek tűnő vagy újraéleszteni szükséges kapcsolatokat!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj egy feszült kapcsolatra az életedben! Hogyan imádkozhatnál a mai áhítatban tárgyalt négy szempont szerint?
  • Hogyan változtat meg a pozitív ima téged, és nem csak azt a személyt, akiért imádkozol?
  • Szánj egy percet arra, hogy elolvasod Pál levele a galatákhoz 5. fejezetének 22–23 verseit! „A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.” Hogyan látsz egyre többet ebből a „gyümölcsből” az életedben, ahogy Jézust követed?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.01.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása